ThinkMobiles is one of most trusted companies conducting IT & software reviews since 2011. Our mission is to provide best reviews, analysis, user feedback and vendor profiles. Learn more about review process.

25 Parasta Lisätyn Todellisuuden Peliä Androidille ja iOS:lle

Disclosure:

We may receive compensation when you click on links. Neither our writers nor our editors get paid to publish content and are fully committed to editorial standards .

Lisätyn todellisuuden peleistä on tulossa peliteollisuuden suosikkeja. Nykyään se ei ole enää vain fantasiakäsite. AR-pelit (“augmented reality” = AR, eli lisätty todellisuus) antavat mahdollisuuden tapella avaruusolentoja vastaan, napata fantasiaolentoja, puolustaa kuningaskuntia oikeassa maailmassa, vaikka mitä. Ja kaikki tämä on mahdollista ilman superkalliita kuulokkeita – tarvitset vain lisätyn todellisuuden kanssa yhteensopivan älypuhelimen tai konsolin.

Lisätyn Todellisuuden Seikkailupelit

Geolokaatiopelit / seikkailu-AR -pelit ovat lisätyn todellisuuden pelien maailman jännittävin genre. Ne käyttävät peliympäristönä oikean maailman karttoja ja sijainteja, lisäämällä niihin uniikkeja juonia, fantasiaolentoja ja mahtavia tehtäviä. 

GPS:ää hyödyntävää älypuhelinta käyttäen pelaaja liikkuu ympäri naapurustoa ja suorittaa erilaisia tehtäviä. Tämä on mahtava mahdollisuus yhdistää keksityt maailmat todellisuuteen.

1. Neyon Clash

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 1,000+.
Vaatii: Android 5.0, iOS 9.0 tai uudempi versio.
Koko: 85 Mb Android, 121 Mb iOS.

Virtuaalinen värikuulasota, ulkona pelattava lasertag, tai ihan vain mobiilipeli jota pelataan oikeilla fyysisillä liikkeillä ja tiimityöskentelyllä? No, Neyon Clash Reaktor Berlin:iltä (mobiilipeleihin keskittynyt ohjelmistokehittäjien tiimi) on periaatteessa kaikkea edellämainituista. Se on uusi ja hyvin lupaava AR multipelaajan peli, joka tukee sekä fyysistä että sosiaalista tekemistä. Pelissä oleva pelaajahahmo on sidottu oikeisiin fyysisiin liikkeisiin, jotka näkyvät kaikille pelaajille, ja tavoite on napata vastapelaajat ja vallata alue.

Kun aloitat pelit, voit valita haluatko ensin luoda kartan tai aloittaa heti kaverien kanssa pelaamisen. Pelimoodeja on mm. Last Man Standing (klassikko), Domination (kerää pisteitä strategisten alueiden valtaamisesta), King of Items (hanki voimakas King-Item) ja Capture the Flag. Neyon Clash on saatavilla 6 eri kielellä (englanti, saksa, ranska, venäjä, puola ja hindi), ja vaatii Android 5.0 tai myöhemmän, tai iOS 9.0 tai myöhemmän version. Tämä peli on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa eikä sen lopullista versiota julkaista kuin vasta vuonna 2021.

2. Jurassic World Alive

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10M.
Vaatii: Android 5.1, iOS 10.0 tai uudempi versio.
Koko: 480 Mb Android, 1.3 Gb iOS.

Jotain joka on Pokemon Go:ta koukuttavampaa? No, pitkin moderneja kaupunkeja juoksevien villien esihistoriallisten olentojen faneille se saattaisi hyvinkin olla. Tutki sinua ympäröiviä paikkoja kartalla ja kohtaa villamammutteja, velociraptoreita, pteranodoneja. Kun olet kerännyt tarpeeksi monta esinettä, voit luoda oman petolintusi ja jakaa sen muiden pelaajien kanssa. Jos olet kilpailupäällä, taistele muita olentoja vastaan reaaliaikaisissa PvP-taisteluissa.

Pelimekaaniikka on hyvin taidokkaasti tehty, ja tekijät kuten nopeus, osumat ja eväiden kerääminen lisäävät pelaamiseen jännitystä. Mutta ole myös valmis kohtaamaan omiasi paljon mahtavampia ja vaarallisempia dinoja. Peli on ilmainen mutta tarjoaa sovelluksessa lisähankintoja ja VIP-jäsenyyden. Pidä myös mielessä, että jatkuva GPS:n käyttö vaikuttaa puhelimen akunkestoon.

3. Pokemon GO

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 100M.
Vaatii: Android 5.0, iOS 10.0 tai uudempi versio.
Koko: 200 Mb Android, 312 Mb iOS.

Tämä Niantic:in legendaarinen projekti joka teki Lisätyn Todellisuuden peleistä suosittuja miljoonille käyttäjille, porskuttaa vieläkin menemään vahvana. Pelaajien nostalgia antoi Pokemon GO:lle mahdollisuuden rikkoa monia Guinness-ennätyksiä ja tuottaa valtavasti rahaa. Tämän AR-pelin roolia Lisätyn Todellisuuden teknologian tuomisessa tunnetuksi miljoonille ihmisille on vaikea liioitella.

Pokémon GO on seikkailutyylinen mobiilipeli, joka sijoittaa taistelukentän todelliseen ympäristöön ja heijastaa virtuaaliset animoidut esineet käyttäjän ympäristöön. Miljoonia ja ehkä jopa miljardeja Pokemoneja on saatu kiinni sitten vuoden 2016. Monia uusia juttuja on sittemmin lisätty, mm. Battle League, Pokedex-ottelut, Ryöstöretket, sosiaalinen verkostoituminen. Ja hauska jatkuu.

4. Ingress Prime

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10M.
Vaatii: Android 5.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 155 Mb Android, 206 Mb iOS.

Liity sotaan jossa yritetään kontrolloida mystistä, vastalöydettyä ainetta, jota kutsutaan Eksoottiseksi Aineeksi (Exotic Matter, tai vain XM), lukuisissa paikoissa ympäri maapalloa. Onko se uhka vai uusi toivo jolla voitaisiin vapauttaa ihmiskunnan täysi potentiaali? Se on yhteistyöhön perustuva AR-peli jossa on 2 suuntausta seikkailuun ja totuuden paljastamiseen. Julkiset installaatiot, monumentit, aukiot – skannaa paikkoja sovellukset skannerilla löytääksesi vihjeitä.

Tulet taistelemaan toista tiimiä vastaan siitä, kumpi valloittaa enemmän virtuaalisia alueita, yhdistät paikkoja ja portaaleja yhteen ja puolustat niitä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on mukava tiimikokemus, kun yhdessä seikkailette, tapatte aikaa ja mahdollisesti myös ystävystytte samalla. Peliä vielä aktiivisesti kehitetään ja sitä on paranneltu vuoden 2012 ensimmäisen julkaisun jälkeen. Monet pelaajat tosin vieläkin valittavat bugeista, grafiikasta ja tiukkojen sääntöjen puuttumisesta.

get neyon clash

5. Egg, Inc.

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10M.
Vaatii: Android 4.4, iOS 9.0 tai uudempi versio.
Koko: 40 Mb Android, 90 Mb iOS.

Pieni kanatila olohuoneessasi läpiklikkaus-simulaattoripelinä, joka vetää pelaajia ruudun ääreen jokaisen haudotun munan myötä. Kyllä, enemmän kanoja, enemmän munia, enemmän hautomistaloja, enemmän kauppoja. Pian huoneessasi ei ole enää ollenkaan tilaa. Tarkka 3D grafiikka ja hauskat kananpojat takaavat mukavan perheaktiviteetin lasten kanssa.

Päivitä, kasvata farmi, lähde missioille, etsi tietoa rakennusmateriaaleista, etene normaaliin tahtiin ilmaiseksi tai etene nopeammin maksullisilla esineillä. Taustamusiikki tekee kaikesta vielä kiehtovampaa. Mainokset ja ostokset eivät ole liian häiritseviä. Pelin sisäinen valuutta on muuten kultaiset munat. Egg Inc. on addiktoiva peli kärsivällisille pelaajille.

6. Angry Birds AR: Isle of Pigs

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10K.
Vaatii: Android 7.1, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 100 Mb Android, 150 Mb iOS.

Miltä kuulostaisi ihmisten hämmentäminen pelaamalla lemppariasi Angry Birdsiä oikeilla fyysisillä tasoilla? Entäs pienten vihreiden possujen poksauttelu lintujen sijaan? Tämä on hauska Lisätyn Todellisuuden seikkailupeli, jossa on 70 tasoa, ja jossa toiminta tapahtuu oikeassa ympäristössä, jotka nähdään älypuhelimen näytöllä. Käy läpi tasoja joissa on erilaisia sikolättirakennuksia, lisää ne erikoisiin ympäristöihin ja hyökkää sitten ritsasi kanssa!

Käy läpi erilaisia kulmia, säädä pelin näytön kokoa, näpäytä ampuaksesi. Tämä on miellyttävä ja hauska, yksinkertainen peli kaikenikäisille. Tämä peli voisi myös olla hyvä lähtöpiste niille, jotka haluavat oppia toimimaan 3D elementtien kanssa. Sovellus vaatii puhelimen jossa on AR-toiminnot, lähinnä kamera, hyrräkompassi ja Internet-yhteys.

7. WallaMe

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 100K.
Vaatii: Android 4.1, iOS 9.0 tai uudempi versio.
Koko: 21 Mb Android, 50 Mb iOS.

Tämä Lisätyn Todellisuuden peli yhdistää geolokaatio-AR -tekniikan hauskoihin sosiaalisiin aktiviteetteihin. Kaverit ja kollegat voivat jättää toisilleen piilotettuja viestejä hauskalla, kiusoittelevalla tavalla. Sovelluksen käyttäjät voivat ottaa kuvia oikeista fyysisistä paikoista (kaduista, seinistä jne.) ja lisätä sitten tekstejä, kuvia ja käsin tehtyjä piirroksia kuvan päälle. Sen jälkeen käyttäjä voi jakaa kuvan kaverien tai keiden tahansa kanssa, jotta kaverit voivat vierailla ja löytää nuo salaiset viestit.

Yksi hieno asia on myös se, ettei tässä sovelluksessa ole mainoksia tai mahdollisuutta tehdä ostoksia. Täysin ilmaista nautintoa! Viestit voivat olla yksityisiä tai julkisia. Toisaalta vain tämän AR-sovelluksen käyttäjät voivat nähdä viestit. WallaMe:n mukana tulee AR/geolokaatio, tarrat, piirrosvälineet, sosiaalinen jakaminen, kommentointi, kamera. Kaiken kaikkiaan hauska ja kiva seikkailupeli kokeiltavaksi.

P.S. Uusimmasta päivityksestä ilmoitettiin heinäkuussa 2019, ja toivomme, etteivät kehittäjät hylkää sitä.

AR ampumapelit

Ammuntapelejä pidetään pelimaailman suosituimpana genrenä. Counter Strike:n ja Call of Duty:n fanit voivat nyt kohdata vihollisensa oikeassa maailmassa, eivätkä vain tietokoneen näytöllä. Sijoittamalla vihollisen oikeaan ympäristöön, AR ensimmäisen persoonan ammuntapelit antavat sinulle mahdollisuuden suojella omaa naapurustoasi ja kokea samalla mahtavia tuntemuksia.

8. The Walking Dead: Our World

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 5M.
Vaatii: Android 5.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 150 Mb Android, 260 Mb iOS.

Ensimmäisen persoonan zombien AR ammuntapeli jossa näkyvät näyttävät taistelut fyysisessä ympäristössä. Oikeastaan mitään liikettä ei edes vaadita, vaan sovellus tuo ammunnat suoraan sinne missä pelaat. Ole kuitenkin varovainen muiden ihmisten kanssa ulkona, sillä he eivät näe mitä ruudullasi tapahtuu. Osoita kamera satunnaisiin paikkoihin ja kun näet zombeja, ammu niitä päähän.

Ryhdy tiimiksi kavereidesi kanssa jos haluat multipelaaja-ammuntatoimintaa. Hanki niin monta pistettä kuin mahdollista voittaaksesi, sala-ampujan kivääri saattaa muuten auttaa paljonkin. Ota kuvia kuuluisien The Walking Dead -sarjan hahmojen kanssa ja jaa ne sosiaalisessa mediassa. Ikäraja on 17+ koska pelissä saattaa olla kauhuelementtejä ja realistista väkivaltaa.

9. Reality Clash: AR Combat Game

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10K.
Vaatii: Android 8.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 66 Mb Android, 600 Mb iOS.

Samanlainen periaate ympäristön tutkimisesta, vihollisten löytämisestä ja niiden kanssa tappelusta. Reality Clash on hyvä esimerkki Lisätyn Todellisuuden ammuntapelistä. Sitä on ilmaista pelata geolokaatiota käyttämällä, jossa älypuhelimia käyttävät pelaajat osallistuvat reaaliaikaisiin taisteluihin, muuttavat oikeat paikat virtuaalisiksi paikoiksi, navigoivat kaupungin 3D-karttaa ja louhivat varoja erityisissä paikoissa.

Pelin pelaamiseen vaaditaan seuraavat: geolokaatio, verkkoyhteys, GPS, ARKit tuki iPhone 6:lle ja uudemmille. Pelien sisäisten uniikkien aseiden, avatarien, taisteludynamiikan, reaaliaikaisten taisteluiden sekä yleensäkin AR-pelien fanit varmasti rakastavat tätä peliä. Oikealla rahalla voi ostaa toimintasuunnitelmia ja hopeaa.

10. Father.io

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 1M.
Vaatii: Android 4.4, iOS 10.3.3 tai uudempi versio.
Koko: 100 Mb Android, 230 Mb iOS.

AR-mobiilipeli tuo sinulle laser tag-multipelaajataistelut.Tämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli vaatii tosin erityisen AR-laitteen nimeltä Inceptor samalta myyjältä joka keskittyy pelilaadun parantamiseen, sillä kaikissa puhelimissa ei ole AR-ominaisuutta. Se asennettuna pelaajat voivat paikantaa muiden pelaajien GPS-sijainnin, osua vihollisiin jopa 50 metrin päästä, ja ampua päähän jopa 15 metrin etäisyydeltä.

Voit valita neljästä eri asetyypistä (rynnäkkökivääri, tarkkuuskivääri, konepistooli, käsiase), ja jokaisessa on oma ammuntakantama, tarkkuus ja vahinkotaso.  Voit pelata peliä ulkona tai sisällä jopa 16 vs 16 -tiimeissä, tai yksin. Valitettavasti viimeisin päivitys tehtiin vuonna 2018, joten tämän projektin tulevaisuus on hieman epäselvä.

get neyon clash

11. Zombie Gunship Revenant AR

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 100K.
Vaatii: Android 5.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 55 Mb Android, 63 Mb iOS.

Tässä taas yksi kiehtova AR-zombieammuntapeli, jossa ammut lentäviä zombeja suurella määrällä ammuksia armeijahelikopterin ratista. Ohjaa helikopteria vartalosi liikkeillä, vaihda infrapunamoodiin yönäköä varten, varustaudu aseilla, ohjuksilla, raketeilla.

Huomioi: Zombie Gunship -peliä varteen täytyy olla laite joka käyttää ARCore :a. Ja sitten pääseekin suoraan toimintaan – voit odottaa hyvin intensiviisiä taisteluita, realistisia voimakkaita ammuntakohtauksia, hienoa grafiikkaa. Yksinkertainen käyttöliittymä, varusta aseet voidaksesi ampua, tosin monet käyttäjät valittavat ohjaimista ja kameran AR-tilasta.

12. Knightfall AR

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 100K.
Vaatii: Android 7.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 31 Mb Android, 850 Mb iOS.

Temppeliherrain ritarikunnan maailma taisteluineen esiteltynä Lisätyn Todellisuuden kokemuksena, joka yhdistää strategia-, seikkailu-  ja taistelupelit yhdeksi kokonaisuudeksi. Graalin maljaa puolustavat virtuaalisesti Mamluk-soturit jotka vartioivat linnan muureja, ja sinun täytyy keksiä tapoja vetää heitä nenästä tai taistella heitä vastaan jousilla ja tulipalloilla. Kaikki hahmot lisätään käyttäjäympäristöön ja kohtaukset näkyvät ruudulla.

Toisaalta tässä pelissä on demofiilis, koska se on hyvin yksinkertainen vähillä ohjaimilla. Eikä pelissä ole multipelaajatilaa, on vain yksi tila. Mutta on olemassa myös Kuva-tila, joten pelaaja voi lisätä hahmoja tai muuttaa hahmojen kokoa, lisätä animaatioita, ottaa kuvia ja jakaa niitä kavereiden kanssa sosiaalisen median kanavilla.

13. RealTag

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 100K.
Vaatii: Android 6.0.
Koko: 118 Mb Android.

Tässä taas yksi laser tag -peli jota voi pelata älypuhelimen kameralla ja Internetin avulla. Tähtää ja ammu muita pelaajia jotka näkyvät kamerassa. Peli on yksinkertainen, ei ole asevaihtoehtoja ja käyttäjien täytyy käyttää samaa Wi-fi:ä pelatakseen. Android-laitteille on olemassa tähän mennessä vain yksi versio. Pelin on myös kehittänyt yksi koodari, mutta siinä on kyllä hyvin potentiaalia.

AR-urheilupelit / Tehtävät

Jos olet oikeassa elämässä urheilufani, tykkäät varmasti myös mahdollisuudesta päästä mukaan urheilun maailmaan myös Lisätyssä Todellisuudessa. Androidin/iOS:n AR-urheilupeleissä voit pelata koripalloa, kisailla ja lisätä aamulenkkiin hieman lisää adrenaliinia. Vielä upeampia ovat tehtävät oikeassa maailmassa. Etsit omassa naapurustossasi, matkustat halki maan, löydät aarteita, tapaat uusia ihmisiä ja opit tuntemaan maailmaa paremmin.

14. Zombies, Run!

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 1M.
Vaatii: Android, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 200-300 Mb Android, 511 Mb iOS.

Tässä sinulle lisätyn todellisuuden peli joka tulee muuttamaan aamulenkkisi kiehtovaksi seikkailuksi. Päähenkilösi nimeltä “Player 5” selviytyy kaupunkiin hyökänneistä zombeista. Tulet kuuntelemaan musiikkia ja erilaisia kertomuksia kuulokkeistasi.

Päätarkoitus on saada hoidettua erilaisia tehtäviä kävelemällä tai juoksemalla. Keräät esineitä ja juokset zombeja pakoon. Tästä pelistä on nyt julkaistuna useita eri kausia, jotta et ikinä menettäisi motivaatiotasi urheilla aamuisin!

15. AR Sports Basketball

Hinta: Ilmainen. Latauksia: n/a.
Vaatii: iOS 11.00 tai uudempi versio. Koko: 70 Mb.

Tämä iOS:n lisätyn todellisuuden peli  AR Sports Basketball belgialaiseltaTriangle factory -teknologiayritykseltä antaa sinulle mahdollisuuden pelata korista aivan kuten koripallopelaaja, milloin vain, missä vain. Se on yksinkertainen peli hyvin perustason AR:llä, ja pelissä on erilaisia tiloja (pöytä, normaali, multipelaaja) ja myös erilaisia vannekokoja. Oikeastaan peli on niin yksinkertainen, että pelaajat pyytävät jo nyt lisätoimintoja.

Tämä AR-koripallopeli toimii iOS 11.0 tai uudemman version laitteiden kanssa (sopii ARKit:in kanssa), esim. iPhonet, iPadit ja iPod touch. Osoita puhelimellasi, etsi minne lisäät vanteen ja se ilmestyy ruudullesi, sitten voit tähdätä ja heittää pallon yksin tai Pelaaja 1:sen ja 2:sen välillä. Työpöytätilassa voit tehdä saman mutta esimerkiksi pienemmällä vanteella joka on pistetty pöydälle.

16. AR Basketball Game

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10K.
Vaatii: Android 4.1, iOS 8.0 tai uudempi versio.
Koko: 13 Mb Android, 52 Mb iOS.

Onneksi samankaltaisesta pelistä on olemassa myös Android-versioita. Pistä puhelimesi minne haluat, näet sitten vanteen ruudullasi ja voit näpäyttää ruutua saadaksesi pisteitä loputtomalla määrällä palloja. Tämä on hyvä AR-peli siihen kun haluaa vain tyhjentää mielen hetkeksi, vaikka tämäkin peli voi olla melkoisen koukuttava. Ei tarvitse kuvia, viivakoodeja tai tusseja – lataat vain sovelluksen ja heität virtuaalisia palloja. Jos haluat muuttaa vaikeusasteen, pyyhkäise oikealle; niitä on jopa 50.

17. Geocaching

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10M.
Vaatii: Android 4.4, iOS 12.0 tai uudempi versio.
Koko: 34 Mb Android, 122 Mb iOS.

Tässä aarrejahtipeli AR-tilassa. Sillä on seuraajia melkein joka maassa ja se innostaa sinua tutkimaan salaisia paikkoja ympäri maailman. Kuinka se toimii? AR-sovelluksen kautta saat ohjeet mistä etsiä geokätköä. Se saattaa olla viereisessä rakennuksessa tai vuoren päällä. Löydät kätkön, kirjaat kuvan, ja piilotat uuden esineen seuraaville pelaajille.

Pelin toiminnot: viimeisin toiminta, vinkkejä geokätköihin, kartta, kompassi, lähialueen geokätköjä reaaliajassa kun pelaaja liikkuu, pelaajien välinen viestittely, navigaatio- ja etäisyysasetukset, jne. Karttatoiminnot voi valita mieltymyksen mukaan: kadun mukaan, satellitiin mukaan tai hybridinä.

Premium-versiossa aarteita voi löytää myös offline-kartalla. On selvää, että näin monimutkainen sovellus ei voi toimia täysin ongelmitta ja ilman bugeja siellä sun täällä, mutta pelin kehittäjät Seattlessa korjaavat bugeja jatkuvasti, uusin versio on jo 8.30.1.

get neyon clash

Lisätyn todellisuuden lauta- ja opetuspelit, verkostoitumissovellukset

Tämän tyylinen peli sopii yhdelle tai useammalle pelaajalle. Lattiasi tai pöytäsi on taistelukenttäsi, ja älypuhelimessasi on itse peli. Lyhyet lisätyn todellisuuden pelit Androidille ja iOS:lle antavat mahdollisuuden nauttia joka vapaasta minuutista.

18. Augmented Class

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10K.
Vaatii: Android 5.0. Koko: 132 Mb.

Opetuksellinen sovellus joka on vielä betavaiheessa, mutta joka on kuitenkin melko kiehtova ja interaktiivinen. Tässä sovelluksessa voit luoda omaa lisätyn todellisuuden sisältöä ja projekteja helpon käyttöliittymän avulla. Tästä voivat hyötyä opettajat, opiskelijat ja lapset. Lataa esineistä malleja, eläimiä, autoja, jne., lisää ne ympäristöösi ja seikkaile. Jotta saat kaikki toiminnot käyttöösi, rekisteröidy betakäyttäjänä.

19. Devar

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 1M.
Vaatii: Android 5.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 94 Mb Android, 183 Mb iOS.

Devar on perheystävällinen “edutainment” lisätyn todellisuuden alusta jossa on laajasti sisältöä lapsille: kirjoja, opetustunteja, hahmoja, avaruusmalleja ja muuta. Mikä voisikaan olla tätä parempi tapa motivoida ja saada lapset kiinnostumaan oppimisesta ja uusien asioiden löytämisestä? Jos haluaa esimerkiksi nähdä miltä dinosaurukset näyttivät, voi vain osoittaa kameralla litteää alustaa kohti, valita kohdan, nähdä eläimen ruudulla ja sitten liikuttaa sitä. Sen jälkeen voi pyyhkäistä vasemmalle ja oikealla löytääkseen lisää eläimiä ja fyysisiä esineitä.

Tällä tavalla AR-kameratilan kautta lapset voivat piirtää, tavata lohikäärmeitä, robotteja, historiallisia hahmoja, ottaa näiden kanssa kuvia, pelata minipelejä, värittää kirjoja ja muodostaa niistä AR-esityksiä, oppia aurinkokunnasta, ihmisen anatomiasta, etc. Augmented Reality kirjat joilla on julkaisijoita monissa maissa ansaitsevat erityismaininnan. Tämä peli vaatii Internet-yhteyden.

20. Sling Shot AR

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 1K.
Vaatii: Android 4.1. Koko: 64 Mb.

Ritsa-ammuntapeli lisätyssä todellisuudessa käänteellä – nyt voitkin ampua kaverisi tai tyttöystäväsi pään päällä olevaa hedelmää kivellä. Etene pidemmälle ja saa käyttöösi uusia hedelmiä ja animoituja kasvonaamioita ja filttereitä, ja jaa kaikki hauskat kokemukset sosiaalisessa mediassa kuvina. Tässä pelissä on mukana dynaamiset äänitehosteet, eikä muuten Internet-yhteyttä vaadita ollenkaan.

21. MyARGalaxy – Solar System

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 10K.
Vaatii: Android 4.3, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 100 Mb Android, 502 Mb iOS.

Opi avaruudellisista esineistä, planeetoista ja aurinkokunnasta interaktiivisilla korteilla. Aurinko, Maa, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter ja paljon muuta suoraan kädessäsi yksityiskohtaisena. Lataa ja tulosta erityiskortit, asenna sovellus, osoita kameralla korttia ja näe planeetat AR-tilassa. Ostettavana on myös kokoelmasetti.

best augmented reality games

Tsekkaa myös muut projektit LunarEx Games:iltä (Atlanta, US), kuten AR aquarium, dinosaurs, Leia 3D, viihdyttäviä mobiilipelejä ja sovelluksia.

22. AR Solar System

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 50K.
Vaatii: Android 4.4. Koko: 122 Mb.

Jos haluat erilaisen lisätyn todellisuuden aurinkokuntakokemuksen, ja vielä erityisesti Android-laitteille, tässä on sovellus yhdysvaltalaiselta yksityiseltä kehittäjältä, luotu Vuforia lisätyn todellisuuden kehitysalustalla ja Unity -koneella. Sinun täytyy vain tulostaa arkki merkeillä, osoittaa sitä kohti älypuhelimen kameralla ja näin näet planeetat ja kiertoradat. Voit navigoida maisemien välillä punaisilla ja sinisillä nappuloilla.

23. Monster Park AR

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 500K.
Vaatii: Android 7.0, iOS 11.0 tai uudempi versio.
Koko: 34 Mb Android, 251 Mb iOS.

Sekä sovellusten kehittäjät että käyttäjät näyttävät pitävän dinosauruksia ja esihistoriallisia eläimiä kiinnostavana teemana. Onkin sanomatta selvää, että koet “sopimattomuuden” ja jopa aavemaisuuden tunteita kun näet matelijahirviön omassa keittiössä. Voit sitten ottaa siitä kuvia, lähettää niitä kavereille ja perheelle ja saada heidät ihmettelemään että mitä oikein on meneillään.

Ja kaiken lisäksi voimme kuulla näiden olentojen murisevan ja nähdä niiden liikkuvan ympärillämme, ja voimme myös muuttaa niiden ihonväriä ja kuviota. Niiden kokoakin voi muuttaa. Huomio, että perusversiossa on saatavilla vain T-Rex, muut eläimet täytyy erikseen ostaa. Triceratops tai scolopendra – kumpi kuulostaa kiinnostavammalta?

24. Metaverse

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 100K.
Vaatii: Android 4.4, iOS 9.3 tai uudempi versio.
Koko: 30 Mb Android, 80 Mb iOS.

Omien interaktiivisten esineiden, hahmojen ja visuaalisten tehosteiden luominen voi olla omalla tavallaan sekä viihdyttävää että opettavaista. Ja juuri sitä tarjoaa Metaverse-projekti: kokoa AR-kokemuksia Metaverse Studio -työpöytäsovelluksessa ja ja tarkastele niitä sitten Metaversen mobiilisovelluksessa, tai näytä luomuksesi lapsille, kavereille, opiskelijoille tai työkavereille.

Voit esitellä AR-esineitä luokassa lapsille, markkinoidessa tuotteita asiakkaille (esim. Virtuaalisten kellojen sovittaminen puhelimen avulla), tai ihan vain hauskanpitoa varten kavereiden kanssa – aarrejahtia viivakoodien kanssa jne. Hyödynnä valtavaa esineiden kirjastoa, ja vieraile Metaverse YouTube -kanavalla tutoriaaleja varten.

25. AR Cat

Hinta: Ilmainen. Latauksia: 500K.
Vaatii: Android 4.1. Koko: 30 Mb.

Voiko tämänkään listan lopettamiseen olla miellyttävämpää ja rauhoittavampaa tapaa kuin kissanpentujen silittäminen? Ei minun mielestä. Aseta virtuaalinen pieni ja pörröinen eläinkaverisi mille tahansa alustalle ja leiki sen kanssa, ruoki sitä tai opeta sille vaikka temppuja. Sovelluksessa on erilaisia kissoja joilla kaikilla on omat luonteensa ja mieltymyksensä joista voit oppia. On myös 21 kuuluisaa kissaa kerättäväksi.

Ilmainen AR games

Lopputulos

Tässä se nyt oli, meidän valtava yleiskatsaus tällä hetkellä markkinoilla oleviin Lisätyn Todellisuuden peleihin, ja myös niihin jotka tulevat löytymään sovelluskaupoista lähitulevaisuudessa. Toivomme, että todella innostut joistain niistä. Jos sinulla on omia lemppareita tai tulevia AR-pelejä, Lisätyn Todellisuuden sovelluksia jne, kerro ihmeessä muille kommenteissa. Tai ehkä pidät retro-konsolipeleistä, kuten Mario Kart tai Animal Crossing, jotka on säilytetty ROM:eina Gamulator :issa.

get neyon clash

About author

Kristina Kurhanska is a senior IT analyst at ThinkMobiles. For over 5 years she has written reviews about software, SaaS, web & mobile development companies, digital marketing agencies, etc. Kristina is sharp on the latest software technologies and trends on the global market.