ThinkMobiles is one of most trusted companies conducting IT & software reviews since 2011. Our mission is to provide best reviews, analysis, user feedback and vendor profiles. Learn more about review process.

25 Permainan AR untuk Android dan iOS+

Disclosure:

We may receive compensation when you click on links. Neither our writers nor our editors get paid to publish content and are fully committed to editorial standards .

Permainan AR menjadi peneraju dalam industri permainan. Kini ianya bukan lagi satu konsep fantasi. Permainan AR membolehkan anda untuk berlawan dengan alien, menangkap makhluk khayalan, mempertahankan kerajaan dalam dunia nyata. Dan kesemuanya ini boleh berlaku tanpa memerlukan set alat dengar yang sangat mahal. Hanya telefon pintar didayakan AR atau konsol diperlukan.

Permainan Pengembaraan Realiti Berperantara

Permainan geolokasi/ Permainan Pengembaraan AR adalah genre paling menarik di dunia permainan realiti berperantara. Mereka menggunakan peta dunia sebenar serta lokasi sebagai persekitaran permainan yang menarik dengan plot yang unik, makhluk yang hebat dan pencarian yang menakjubkan. 

Dengan menggunakan telefon pintar didayakan GPS pemain berlegar sekitar kejiranan dan menyelesaikan tugas berbeza. Ini adalah peluang yang baik untuk menggabungkan dunia ciptaan dengan realiti.

1. Neyon Clash

Harga: Percuma. Muat turun: 1,000+.
Memerlukan: Android 5.0, iOS 9.0 atau lebih.
Saiz: 85 Mb Android, 121 Mb iOS.

Paintball maya, lasertag luaran, atau semata-mata permainan mudah alih yang dimainkan oleh gerak fizikal sebenar dan berpasukan? Neyon Clash oleh Reaktor Berlin (sepasukan pemaju yang memberi fokus kepada permainan mudah alih) adalah pada dasarnya kesemua itu. Ia adalah AR yang baru dan yang menjanjikan permainan terdiri daripada ramai pemain, menggalakkan kedua-dua aktiviti fizikal dan sosial. Watak pemain dalam permainan dikaitkan dengan perjalanan kehidupan sebenar, dapat dilihat oleh semua peserta, dan matlamatnya adalah untuk tag pihak lawan dan menawan kawasan tersebut.

Semasa anda memulakan permainan, anda boleh membuat keputusan sama ada untuk mencipta peta terlebih dahulu atau hanya terus bermain dengan rakan-rakan. Mod permainan termasuk Last Man Standing (klasik), Domination (mengumpul mata untuk menawan kawasan strategik), King of Items (menawan King-item yang berkuasa) dan Capture the Flag. Neyon Clash boleh didapati dalam 6 bahasa (Bahasa Inggeris, Jerman, Perancis, Rusia. Poland dan Hindi), memerlukan Android 5.0/ atau lebih baru, iOS 9.0/ atau lebih baru. Permainan ini masih di peringkat awal dan akan dikeluarkan dalam versi akhir hingga 2021.

2. Jurassic World Alive

Harga: Percuma. Muat turun: 10M.
Memerlukan: Android 5.1, iOS 10.0 atau lebih.
Saiz: 480 Mb Android, 1.3 Gb iOS.

Sesuatu yang lebih menagihkan daripada Pockemon Go? Untuk peminat makhluk liar pra sejarah berlari sekeliling kotaraya yang moden di mana ia mungkin terjadi. Jelajahi kawasan di sekitar anda melalui peta dan terserempak dengan gajah pupus wolly mammoths, dinosaur velociraptors, serta belakang besar, pteranodons. Kumpulkan barang dengan cukup dan anda boleh mencipta raptor anda sendiri dan kongsikan ia dengan pemain lain. Jika anda seorang bersifat daya saing, berlawan  dengan makhluk lain dalam masa sebenar pertarungan PvP.

Mekanik permainan direka dengan baik, dan faktor seperti kelajuan, hentaman, mengumpul bekalan titisan benar-benar menambahkan keseronokan kepada pemain. Tetapi anda mesti juga bersedia menghadapi dinosaur yang lebih kuat dan berbahaya daripada dinosaur anda. Permainan adalah percuma tetapi menawarkan pembelian dalam aplikasi dan keahlian VIP. Juga, perlu diingat bahawa penggunaan berterusan GPS mempengaruhi jangka hayat bateri telefon.

3. Pokemon GO

Harga: Percuma. Muat turun: 100M.
Memerlukan: Android 5.0, iOS 10.0 atau lebih.
Saiz: 200 Mb Android, 312 Mb iOS.

Projek lagenda oleh Niantic ini telah menjadikan permainan Realiti Berperantara begitu popular di kalangan jutaan pengguna, dan masih kekal kuat. Nostalgia pemain didayakan Pokemon GO untuk memegang beberapa kejayaan rekod Guinness dan memperoleh pendapatan luar biasa. Sukar untuk menyatakan lebih-lebih tentang peranan permainan AR ini dari segi menjadikan teknologi Realiti Berperantara dikenali oleh jutaan manusia.

Pokémon GO adalah sejenis pernainan mudah alih tentang pengembaraan, yang meletakkan medan peperangan di kawasan sekeliling yang nyata dan menindihkan objek animasi maya ke dalam persekitaran pengguna. Jutaan atau malah berbilion Pokemon telah ditangkap selama bertahun-tahun sejak 2016. Banyak perkara baru sejak itu telah ditambah, sebagai contoh kejohanan Pokedex ,Battle League, Raid battles, rangkaian sosial. Dan keseronokan masih berterusan.

4. Ingress Prime

Harga: Percuma. Muat turun: 10M.
Memerlukan: Android 5.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 155 Mb Android, 206 Mb iOS.

Sertai peperangan untuk mengawal bahan misteri baru-ditemui sekitar beberapa tempat di seluruh dunia, dipanggil Exotic Matter, atau hanya XM. Adakah ia satu ugutan atau satu harapan baru untuk menyerlahkan potensi sepenuh manusia? Ia adalah satu kerjasama permainan AR dengan dua puak berlawanan dalam usaha meneroka dalam mengungkap kebenaran. Pemasangan awam, monumen, segi empat – tempat imbasan dengan pengimbas aplikasi untuk mencari bekalan.

Anda akan bersaing dengan pasukan lain dalam menjajah lebih banyak wilayah maya, memaut laman web dan portal besama-sama dan kemudian mempertahankannya. Secara keseluruhan, ia adalah pengalaman berpasukan yang menarik untuk terus menjalani misi penerokaan,menggunakan masa dan kemungkinan mencari rakan baru juga. Ia masih sedang dibangunkan secara aktif dan bertambah baik sejak ia dilancarkan pada 2012. Walaupun ramai pemain masih merungut tentang pepijat, grafik dan kekurangan peraturan yang lebih ketat.

get neyon clash

5. Egg, Inc.

Harga: Percuma. Muat turun: 10M.
Memerlukan: Android 4.4, iOS 9.0 atau lebih.
Saiz: 40 Mb Android, 90 Mb iOS.

Sebuah ladang kecil ayam yang berada di dalam bilik anda semasa permainan klik – menerusi simulator, di mana akan mengumpulkan pemain ke skrin mereka dengan setiap biji telur menetas. Ya, lebih banyak ayam, lebih banyak telur, lebih banyak rumah menetas, lebih banyak jualan. Tidak lama lagi tidak akan ada ruang yang terdapat di bilik anda. Grafik 3D yang terang dan ayam kelakar akan menjadikan masa terluang dengan keluarga dan anak-anak sudah pasti akan menjadi saat paling bahagia bersama.

Menaik taraf, mengusahakan ladang, menjalankan misi, kaji selidik bahan binaan, kemajuan biasanya adalah percuma atau bertindak cepat dengan barangan berbayar.Muzik latar belakang  menjadikan ia lebih menarik. Iklan dan pembelian tidak begitu menganggu. Mata wang permainan adalah telur emas, boleh dikatakan. Egg Inc adalah permainan yang menagihkan untuk pemain yang sabar.

6. Angry Birds AR: Isle of Pigs

Harga: Percuma. Muat turun: 10K.
Memerlukan: Android 7.1, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 100 Mb Android, 150 Mb iOS.

Apa kata bermain Angry Birds kesukaan anda pada pada permukaan fizikal yang nyata dan membuatkan orang tertanya-tanya apakah yang sedang berlaku? Juga, apa kata membuat kemunculan anak khinzir kehijauan sebagai ganti burung? Ini merupakan permainan mudah alih pengembaraan Realiti Berperantara yang baik dan lucu dengan 70 peringkat, mempersembahkan aksi persekitaran sebenar, sepertimana yang dapat dilihat di skrin telefon pintar. Lalui peringkat dengan bangunan khinzir yang berbeza, sesuaikan mereka dengan persekitaran yang ganjil dan kemudian serang menggunakan lastik!

Lalui sudut-sudut berbeza, sesuaikan saiz skrin permainan, ketik untuk mengambil gambar. Ia adalah satu permainan yang menyenangkan dan permainan mudah kelakar yang bersesuaian dengan semua peringkat umur. Ianya juga boleh menjadi titik permulaan untuk mereka yang baru belajar berinteraksi dengan elemen 3D. Aplikasi memerlukan telefon beciri AR, seperti kamera, giroskop, sambungan internet.

7. WallaMe

Harga: Percuma. Muat turun: 100K.
Memerlukan: Android 4.1, iOS 9.0 atau lebih.
Saiz: 21 Mb Android, 50 Mb iOS.

Permainan Realiti Berperantara ini menggabungkan geolokasi teknologi AR dengan aktiviti keseronokan sosial. Rakan-rakan serta rakan di tempat kerja boleh meninggalkan mesej tersembunyi kepada satu sama lain dengan cara usikan yang menyeronokan. Pengguna aplikasi mengambil gambar tempat sebenar (contoh: jalanraya, dinding, dsb) dan kemudian menambahkan teks, imej atau lakaran tangan ke atasnya. Kemudian, mereka boleh berkongsinya dengan rakan-rakan atau sesiapa agar rakan datang dan berjumpa mesej tersembunyi.

Apa yang hebat juga adalah tiada iklan atau pembelian dalam aplikasi. Percuma sepenuhnya untuk di nikmati! Mesej boleh dijadikan sebagai persendirian atau untuk awam. Sebaliknya hanya pengguna aplikasi AR yang boleh melihat mesej. WallaMe menyediakan geolokasi AR, pelekat, alat melukis, perkongsian sosial,komen, kamera. Semua sekali, ini merupakan pengembaraan yang elok dan menyeronokkan untuk dicuba.

P.S. Kemas kini terakhir di buat pada Julai, 2019, dan kami berharap ia tidak akan ditinggalkan oleh pemaju.

Permainan menembak AR

Penembak di anggap genre paling popular dalam dunia permainan. Pengikut Counter Strike dan Call of Duty kini boleh berdepan dengan musuh mereka di dunia nyata, dan bukan sahaja di skrin komputer. Meletakkan musuh dalam dunia sebenar,dan bukan hanya di skrin komputer. Meletakkan musuh dalam persekitaran sebenar, perrmainan menembak orang pertama AR membolehkan anda untuk mempertahankan kejiranan anda dan merasakan emosi hebat.

8. The Walking Dead: Our World

Harga: Percuma. Muat turun: 5M.
Memerlukan: Android 5.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 150 Mb Android, 260 Mb iOS.

Permainan AR menembak orang pertama zombi dengan pergelutan hebat yang ditunjukkan di dalam persekitaran fizikal. Sebenarnya, tiada apa-apa pergerakan yang diperlukan, di mana aplikasi membawa tembak-menembak terus ke tempat anda bermain. Berhati-hati dengan orang lain yang di luar kerana mereka tidak dapat melihat apa yang anda lihat berlaku di skrin. Arahkan kamera ke tempat secara rawak dan apabila zombi muncul terus sahaja anda menembak dia di kepala.

Bekerjasama dengan rakan-rakan jika anda mahukan aksi tembak menembak dengan ramai pemain. Dapatkan sebanyak mata mungkin untuk menang, senapang tembak tepat banyak membantu, secara kebetulan. Ambil gambar dengan watak terkenal siri The Walking Dead dan kongsikannya di media sosial. Untuk pemain berumur 17 ke atas kerana mungkin terdapat unsur-unsur  seram dan ganas.

9. Reality Clash: AR Combat Game

Harga: Percuma. Muat turun: 10K.
Memerlukan: Android 8.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 66 Mb Android, 600 Mb iOS.

Prinsip sama dalam meneroka alam sekitar, mengesan musuh dan menembak dalam stand-off , Reality Clash adalah satu contoh  utama dalam permainan menembak Realiti Berperantara. Ia adalah percuma untuk bermain menggunakan geo-lokasi, di mana pemain dengan telefon pintar menyertai peperangan dalam masa nyata, menjadikan tempat-tempat sebenar menjadi tapak maya, menavigasi peta 3D bandar, melombong bekalan di lokasi khas.

Perkara berikut diperlukan untuk bermain:geo-lokasi, sambungan rangkaian, GPS, sokongan ARKit untuk iPhone 6 dan lebih tinggi. Peminat senjata unik dalam permainan, avatar, dinamik kombat, peperangan masa nyata, juga permainan AR secara am, sudah pasti akan menyukai perkara ini. Dengan wang sebenar seseorang boleh membeli rangka tindakan dan perak.

10. Father.io

Harga: Percuma. Muat turun: 1M.
Memerlukan: Android 4.4, iOS 10.3.3 atau lebih.
Saiz: 100 Mb Android, 230 Mb iOS.

Peperangan pelbagai pemain tag laser dibawa kepada anda melalui permainan mudah alih AR. Penembak pertama walau bagaimanapun memerlukan peranti AR khas yang dipanggil Inceptor oleh pembekal yang sama bertujuan mempertingkatkan permainan, kerana bukan semua telefon mempunyai kemampuan AR. Dengannya, bilangan pemain yang bertambah ramai boleh mencari pemain lain melalui lokasi GPS, menembak musuh sehingga dari 50 meter dan melakukan tembakan di kepala sehingga jarak 15 meter.

4 jenis senjata berlainan (rifal serangan, raifal penembak tepat, submesingan, pistol) yang ada untuk dipilih, setiap satu dengan jarak tembak, ketepatan,potensi kerosakan tersendiri. Anda boleh bermain di dalam  atau di luar sehingga 16 berbanding 16 pasukan, atau secara perseorangan. Malangnya, kemas kini terakhir yang dibuat pada 2018, menjadikan masa depan projek ini agak kabur.

get neyon clash

11. Zombie Gunship Revenant AR

Harga: Percuma. Muat turun: 100K.
Memerlukan: Android 5.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 55 Mb Android, 63 Mb iOS.

Satu lagi permainan menembak zombi AR yang menarik bersama anda di roda helikopter tentera yang membawa peluru untuk memburu zombi yang berada di udara. Terbangkan helikopter dengan pergerakan badan anda, bertukar ke mod kamera infra-merah untuk pandangan malam, sediakan diri dengan senjata, peluru berpandu, roket, pod penembak tepat.

Perhatian: Untuk Zombie Gunship seseorang memerlukan peranti menggunakan ARCore. Maka aksi bermula – anda boleh menjangkakan peperangan sengit, tembakan kuat yang realistik, grafik hebat. Antaramuka ringkas, melengkapkan senjata agar boleh menembak, walaupun ramai pengguna mengadu tentang pengawalan dan mod kamera AR.

12. Knightfall AR

Harga: Percuma. Muat turun: 100K.
Memerlukan: Android 7.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 31 Mb Android, 850 Mb iOS.

Dunia kesatria templar dan telah berjuang diwakili sebagai pengalaman Realiti Berperantara, menggabungkan strategi, pengembaraan dan permainan kombat menjadi satu. Holy Grail hampir dibela oleh para pahlawan Mamluk yang mengawal Istana dan anda perlu berlawan dengan mereka dengan menggunakan anak panah dan bebola api. Semua aksara diletakkan dalam persekitaran pengguna dan adegan dipaparkan di skrin.

Selain itu, ia seperti satu demo, terlalu sederhana dan dengan beberapa kawalan sahaja. Dan tiada mod berbilang pemain, hanya mod tunggal. Tetapi ada juga mod foto, di mana seseorang boleh meletakkan dan/atau watak skala, menambah animasi, mengambil gambar dan kemudian berkongsi dengan rakan di saluran media sosial.

13. RealTag

Harga: Percuma. Muat turun: 100K.
Memerlukan: Android 6.0.
Saiz: 118 Mb Android.

Satu lagi permainan tag laser boleh dilakukan melalui kamera telefon pintar dan internet. Membidik dan tembak pemain lain yang terperangkap dalam julat kamera, berada dalam keadaan keliru.  Ia adalah terlalu mudah, tidak ada pilihan senjata dan pengguna perlu menggunakan Wi-Fi yang sama untuk bermain. Hanya ada satu versi untuk peranti Android setakat ini. Selain itu, ia dibangunkan oleh satu pengekod peribadi, bagaimanapun ia mempunyai potensi yang baik.

Permainan Sukan AR games / Pencarian

Sebagai penggemar sukan dalam kehidupan sebenar, berkemungkinan besar anda suka untuk menyertai Realiti Berperantara ini.  Dengan sukan permainan AR Android/iOS anda akan dapat bermain bola keranjang, perlumbaan kereta atau menambah lebih adrenalin ke dalam larian pagi anda. Bahkan lebih menakjubkan lagi adalah pencarian dalam kehidupan sebenar. Anda mencari melalui kejiranan anda, perjalanan di seluruh negara, mencari khazanah, berjumpa orang baru dan mengenali dunia dengan lebih baik.

14. Zombies, Run!

Harga: Percuma. Muat turun: 1M.
Memerlukan: Android, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 200-300 Mb Android, 511 Mb iOS.

Kini boleh didapati permainan realiti berperantara, di mana akan membuatkan larian pagi anda menjadi satu pengembaraan yang menarik! Protagonis anda dengan nama “Player 5” terselamat serangan zombi di bandar. Anda akan mendengar muzik dan penceritaan berbeza di fon kepala anda.

Matlamat utama adalah untuk menyelesaikan misi yang berbeza dengan berjalan atau berlari. Anda mengumpul barang dan berlari daripada zombi yang mengejar anda.Terdapat beberapa musim permainan yang dikeluarkan sekarang, untuk membuatkan anda tidak akan kehilangan motivasi untuk bersenam pada waktu pagi!

15. AR Sports Basketball

Harga: Percuma. Muat turun: n/a.
Memerlukan: iOS 11.00 atau lebih. Saiz: 70 Mb.

Permainan realiti berperantara iOS AR Sports Basketball oleh kilang syarikat teknologi Belgian Triangle membolehkan anda untuk membuat jaringan sama seperti seorang pemain bolakeranjang, di mana-mana lokasi dan masa. Ia adalah permainan yang mudah dengan tahap asas AR, dengan mod permainan berbeza (meja, biasa, berbilang pemain) dan juga saiz hula yang berbeza. Malah, permainan adalah begitu mudah membuatkan pengguna telah meminta lebih banyak ciri-cirinya.

Permainan bolakeranjang AR ini berfungsi dengan iOS 11.0 atau peranti-peranti lebih baru (serasi dengan ARKit), iaitu iPhone, iPad dan iPod sentuh. Halakan telefon anda, carikan kawasan untuk meletakkan jaring, ini dapat dilihat di skrin anda, membidik dan jaringkan bola secara individu  atau di antara Pemain 1 dan 2. Dalam mod meja anda boleh melakukan yang sama tetapi dengan saiz jaring lebih kecil dan diletakkan di atas meja, sebagai contoh.

16. AR Basketball Game

Harga: Percuma. Muat turun: 10K.
Memerlukan: Android 4.1, iOS 8.0 atau lebih.
Saiz: 13 Mb Android, 52 Mb iOS.

Mujur terdapat versi Android dengan permainan bola yang serupa juga. Letakkan telefon di mana-mana anda suka, lihat jaring di skrin dan kuis untuk membaling bola tanpa henti bagi memperoleh mata.Ia adalah satu permainan AR yang mudah untuk menenangkan fikiran buat seketika, walaupun ia mungkin membuatkan anda ketagih. Tiada imej, tiada kod QR, tiada penanda diperlukan – hanya lancarkan aplikasi dan menerusi bola maya. Leret ke kanan untuk memilih tahap kesukaran, terdapat sehingga tahap 50 seperti yang dinyatakan tadi.

17. Geocaching

Harga: Percuma. Muat turun: 10M.
Memerlukan: Android 4.4, iOS 12.0 atau lebih.
Saiz: 34 Mb Android, 122 Mb iOS.

Kini tiba permainan memburu harta karun dalam mod AR. Ia mempunyai pengikut hampir di setiap negara di dunia dan menggalakkan anda untuk meneroka tempat-tempat tersembunyi di planet. Bagaimana ia berfungsi? Melalui aplikasi AR anda mendapat arahan tentang tempat di mana untuk mencari geocache. Mungkin ia di bangunan sebelah atau di atas gunung. Sebaik anda menjumpainya, log masuk  gambar tersebut dan sembunyikan barang lain untuk pemain seterusnya.

Ciri-ciri Gameplay: aktiviti terkini, bayangan untuk geocaches, peta. kompas, geocaches berdekatan dalam masa nyata semasa pemain bergerak,bermesej antara pemain, tetapan jarak dan navigasi, dsb, Seseorang boleh memilih pilihan peta mengikut kehendak:mengikuti jalan, satelit, atau hibrid.

Dalam versi Premium harta boleh didapati dengan peta luar talian.Sudah pasti, aplikasi mudah alih yang rumit itu tidak boleh berfungsi dengan lancar dan tanpa sebarang masalah, tetapi pemaju dari Seattle sentiasa membuat pembaikan pepijat, versi sedia ada telah berada pada 8.30.1.

get neyon clash

Permainan papan AR dan  pendidikan, aplikasi rangkaian

Permainan seperti ini bersesuaian dengan seorang atau beberapa pemain. Meja anda atau lantai adalah medan peperangan, dan telefon pintar anda adalah permainan sebenar. Permainan realiti berperantara pendek untuk Android dan iOS memberikan keseronokan untuk setiap minit.

18. Augmented Class

Harga: Percuma. Muat turun: 10K.
Memerlukan: Android 5.0. Saiz: 132 Mb.

Aplikasi pendidikan di peringkat beta setakat ini, agak menarik dan berinteraktif. Ia membolehkan anda membuat kandungan AR dan projek sendiri melalui antara muka biasa, ini boleh memberi manfaat kepada guru, pelajar dan kanak-kanak. Muat naik model barangan, haiwan, kereta, dsb. dan letakkan semua dalam persekitaran anda untuk melihat dan meneroka. Untuk akses penuh ciri-ciri daftar sebagai pengguna beta.

19. Devar

Harga: Percuma. Muat turun: 1M.
Memerlukan: Android 5.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 94 Mb Android, 183 Mb iOS.

Devar adalah “edutainment” platform AR mesra-keluarga dengan pelbagai isi kandungan untuk kanak-kanak: buku, pelajaran, watak, model angkasa dan banyak lagi. Apakah ini cara lebih baik untuk memberi motivasi serta minat kepada kanak-kanak untuk mempelajari dan menemui perkara baru? Sebagai contoh, untuk melihat dinosaur kelihatan seperti apa, talakan kamera telefon pada permukaan rata, menetapkan tempat, lihat haiwan di skrin, gerakkannya sekeliling. Kemudian leret ke kiri dan kanan untuk lebih banyak haiwan dan barang fizikal.

Dengan cara ini, melalui mod kamera AR kanak-kanak boleh melukis, berjumpa dengan naga, robot, tokoh sejarah, membuat gambar dengan mereka, bermain permainan mini, mewarna buku dan menghasilkan watak hidup AR nya, mempelajari tentang Sistem Solar, anatomi manusia dsb, buku-buku Realiti Berperantara diperkukuhkan dengan ramai penerbit dari  banyak negara berhak menerima sorakan khas. Sambungan internet diperlukan.

20. Sling Shot AR

Harga: Percuma. Muat turun: 1K.
Memerlukan: Android 4.1. Saiz: 64 Mb.

Penembak lastik dalam realiti berperantara dengan kelainan – menembak menggunakan batu ke arah buah-buahan yang terletak di atas kepala rakan atau kepala teman wanita. Melangkah ke hadapan dan membuka buah-buahan baru dan topeng muka dan penapis, berkongsi semua pengalaman lucu di media sosial sebagai gambar. Kesan bunyi dinamik mengiringinya, dan, apa-apa pun, tiada sambungan Internet diperlukan untuk bermain.

21. MyARGalaxy – Solar System

Harga: Percuma. Muat turun: 10K.
Memerlukan: Android 4.3, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 100 Mb Android, 502 Mb iOS.

Belajar tentang objek kosmik, planet dan Sistem Solar atas kad berinteraktif. Matahari, Bumi, Utarid, Zuhrah, Marikh, Musytari dan banyak lagi boleh diketahui secara mudah dan dengan terperinci. Muat turun dan cetakkan kad istimewa, pasang aplikasi, halakan kamera ke atas kad dan lihat planet dalam mod AR. Juga terdapat set koleksi untuk pembelian.

best augmented reality games

Dan juga, lihat projek-projek lain oleh LunarEx Games (Atlanta, US) seperti akuarium AR,  dinosaur, 3DLeia, aplikasi mudah alih hiburan dan permainan.

22. AR Solar System

Harga: Percuma. Muat turun: 50K.
Memerlukan: Android 4.4. Saiz: 122 Mb.

Jika anda inginkan pilihan pengalaman AR Sistem Solar, dan untuk peranti Android secara khususnya, di sini terdapat aplikasi oleh pemaju swasta AS, direka dengan platform pembangunan AR Vuforia dan enjin Unity. Apa yang seseorang perlu lakukan adalah mencetak lembaran sasaran dengan tanda, halakan kamera telefon pintar ke atasnya dan lihat planet-planet itu serta orbit. Navigasi pemandangan dengan menggunakan butang merah dan biru.

23. Monster Park AR

Harga: Percuma. Muat turun: 500K.
Memerlukan: Android 7.0, iOS 11.0 atau lebih.
Saiz: 34 Mb Android, 251 Mb iOS.

Dinosaur dan haiwan pra sejarah dilihat sebagai tema menarik oleh kedua-dua  aplikasi pemaju dan pengguna. Tidak menghairankan, apabila anda mendapat peluang untuk meletakkan raksaksa reptilia di ruang dapur, perasaan ngeri dan tempat yang tidak sesuai dirasai. Kemudian anda membuat gambarnya dan menghantar kepada rakan-rakan serta keluarga dengan harapan agar mereka hairan terhadap apa yang sedang berlaku.

Lebih-lebih lagi, kita dapat mendengar ngauman makhluk-makhluk itu dan melihat mereka bergerak di sekeliling kita, di masa sama kulit mereka bertukar warna dan corak. Juga, skala mereka ke atas dan ke bawah. Perhatian bahawa hanya T-Rex sahaja  yang terdapat secara percuma dalam versi asas, makhluk-makhluk lain perlu di bayar. Triceratops atau scolopendra – mana satu yang paling menarik untuk anda?

24. Metaverse

Harga: Percuma. Muat turun: 100K.
Memerlukan: Android 4.4, iOS 9.3 atau lebih.
Saiz: 30 Mb Android, 80 Mb iOS.

Mencipta objek-objek interaktif dengan sendiri, aksara atau kesan visual di mana kedua-duanya boleh menghiburkan dan berpendidikan dalam cara tersendiri. Itulah apa yang projek Metaverse lakukan:Menyusun pengalaman AR di aplikasi komputer meja Metaverse Studio dan kemudian melihatnya dalam aplikasi mudah alih Metaverse, atau menunjukkannya kepada mereka yang sama seperti anda, rakan-rakan, pelajar, rakan sekerja.

Seseorang boleh mempekenalkan objek AR di bilik darjah umtuk kanak-kanak, dalam pemasaran untuk gamifikasi dan penglibatan pelanggan (contoh. Jam tangan maya untuk dicuba di tangan melalui telefon), atau hanya untuk keseronokan rakan-rakan – pebangkai memburu dengan kod QR dan penanda AR, menghidupkan gambar, dsb.) Memanfaatkan barang-barang perpustakaan yang besar, dan layari Metaverse YouTube channel untuk tutorial.

25. AR Cat

Harga: Percuma. Muat turun: 500K.
Memerlukan: Android 4.1. Saiz: 30 Mb.

Bolehkah ini merupakan cara lebih selesa dan menenangkan untuk mengakhiri bahan ini atau ada apa-apa lagi tugas selain daripada membelai seekor kucing? Pada saya,  tidak. Letakkan kawan maya kecil dan berbulu ini di atas mana-mana permukaan dan bermain dengan nya, memberinya makan atau melatihnya untuk berbuat sesuatu. Terdapat kucing yang berlainan dengan ciri masing-masing dan keperluan yang perlu dipelajari. Juga terdapat 21 kucing terkenal untuk dikumpul.

Percuma AR games

Kesimpulan

Jadi, inilah gambaran keseluruhan besar-besaran tentang permainan Realiti Berperantara yang kini berada di pasaran serta yang akan melonjak ke kedai aplikasi dalam masa terdekat. Kami berharap agar ada di antaranya yang akan menyentuh hati anda. Ada apa-apa yang hilang? Jika anda ada permainan AR yang anda gemari atau permainan AR yang akan datang, aplikasi Realiti Berperantara, dsb, sila kongsikannya dengan semua orang di bahagian komen. Atau anda suka permainan konsol retro, contoh seperti Mario Kart atau tempat melintas jalan untuk haiwan., kekalkan sebagai ROMs di Gamulator.

get neyon clash

About author

Kristina Kurhanska is a senior IT analyst at ThinkMobiles. For over 5 years she has written reviews about software, SaaS, web & mobile development companies, digital marketing agencies, etc. Kristina is sharp on the latest software technologies and trends on the global market.