ThinkMobiles is one of most trusted companies conducting IT & software reviews since 2011. Our mission is to provide best reviews, analysis, user feedback and vendor profiles. Learn more about review process.

De 25 beste Augmented Reality Spellen voor Android en iOS

Kristina Kurhanska

Kristina Kurhanska is een senior IT-analist voor onbevooroordeelde reviews van software, SaaS, webontwikkeling en IT-marketingbedrijven.

Disclosure:

We may receive compensation when you click on links. Neither our writers nor our editors get paid to publish content and are fully committed to editorial standards .

Augmented Reality spellen ontwikkelen zich tot een koploper in de gaming industrie. Tegenwoordig gaat het niet meer alleen om het fantasievolle concept. Met AR-games kun je buitenaardse wezens bestrijden, fantasierijke wezens vangen of koninkrijken in de echte wereld verdedigen. En dit alles is mogelijk zonder peperdure headsets; een smartphone of console met AR-toegang is voldoende.

Augmented Reality Avonturen Spellen

Geolocatie spellen / AR Avonturen spellen zijn het meest uitdagende genre in de wereld van Augmented Reality spellen. De omgeving van het spel speelt zich af in de echte wereld, met kaarten en locaties die worden verrijkt met een uniek plot, fantastische wezens en verbazingwekkende quests.

Door gebruik te maken van de GPS functie op een smartphone beweegt de speler zich door zijn of haar eigen buurt en voltooit verschillende opdrachten. Dit is een geweldige manier om een fantasiewereld in de werkelijkheid te laten overlopen.

1. Neyon Clash

Prijs: Gratis. Downloads: 1,000+.
Vereist: Android 5.0, iOS 9.0 of later.
Grootte: 85 Mb Android, 121 Mb iOS.

Virtuele paintball, buiten laser tag spelen, of gewoon een spel op je mobiel spelen dat gespeeld wordt met echte fysieke bewegingen en teamwork? Neyon Clash van Reaktor Berlin (een team van ontwikkelaars gespecialiseerd in mobiel gamen) biedt dit allemaal. Het is een nieuw en zeer veelbelovend AR-multiplayer spel, dat zowel fysieke beweging als sociale activiteit bevordert. De In-game speler is gebonden aan real-life bewegingen – zichtbaar voor alle deelnemers – en het doel is om tegenstanders te taggen en het gebied te veroveren.

Wanneer je het spel begint, kun je besluiten om eerst een kaart te maken of om meteen met je vrienden te spelen. De spelmodes bestaan uit Last Man Standing (klassieker), Domination (punten verzamelen voor het veroveren van strategische gebieden), King of Items (verkrijgen van het invloedrijke King-Item) en Capture the Flag.  Neyon Clash is beschikbaar in 6 talen (Engels, Duits, Frans, Russisch, Pools en Hindi) en vereist Android 5.0/of later, iOS 9.0/of later. Het spel is nog in een zeer vroeg stadium en zal in 2021 in zijn definitieve versie worden uitgebracht.

2. Jurassic World Alive

Prijs: Gratis. Downloads: 10M.
Vereist: Android 5.1, iOS 10.0 of later.
Grootte: 480 Mb Android, 1.3 Gb iOS.

Op zoek naar iets nog verslavender dan Pokémon GO? Voor liefhebbers van prehistorische wezens die in moderne steden rondlopen, zou dit zomaar wat voor jou kunnen zijn. Verken de plekken om je heen op een kaart en stuit op wollige mammoeten, velociraptors en pteranodons. Als je genoeg items hebt verzamelt, kun je je eigen raptor maken en deze delen met andere spelers. Voel je je competitief? Vecht dan tegen andere wezens in real-time Pvs.P gevechten.

De mechanismen van het spel zijn goed ontworpen, en factoren zoals snelheid, hits, het verzamelen van de voorraaddruppels dragen zeker bij aan de belevenis van de speler. Maar sta ook klaar om dinosaurussen tegen te komen die veel krachtiger en gevaarlijker zijn dan die van jou. Het spel is gratis, maar biedt in-app aankopen en een VIP-lidmaatschap. Houd er ook rekening mee dat het constante GPS-gebruik de batterij van je telefoon beïnvloedt.

3. Pokemon GO

Prijs: Gratis. Downloads: 100M.
Vereist: Android 5.0, iOS 10.0 of later.
Grootte: 200 Mb Android, 312 Mb iOS.

Dit legendarische project van Niantic, dat Augmented Reality spellen populair heeft gemaakt onder miljoenen gebruikers, is nog steeds sterk in opkomst. De nostalgie van de spelers stelde Pokémon GO in staat om verschillende Guinness records te behouden en geweldige verdiensten te behalen. De rol van dit AR-spel met betrekking tot het bekend maken van Augmented Reality technologie bij miljoenen mensen is niet te ontkennen.

Pokémon GO is een avontuurlijk spel die je speelt op je mobiele telefoon. Het speelveld speelt zich af in de echte wereld en plaatst virtuele objecten in de omgeving van de gebruiker. Miljoenen of misschien zelfs miljarden Pokémon’s zijn sinds 2016 gevangen. Er zijn sindsdien veel nieuwe elementen toegevoegd, zoals Battle League, Pokédex-toernooien, Raid-gevechten en sociale netwerken. En het spel wordt nog steeds met veel plezier gespeeld.

4. Ingress Prime

Prijs: Gratis. Downloads: 10M.
Vereist: Android 5.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 155 Mb Android, 206 Mb iOS.

Neem deel aan een oorlog om een mysterieuze nieuw ontdekte stof te controleren op een groot aantal locaties over de hele wereld, genaamd Exotic Matter, of gewoon XM. Is het een bedreiging of een nieuwe hoop om het volledige potentieel van de mensheid te ontgrendelen? Het is een gemeenschappelijk AR-spel met 2 partijen die tegen elkaar strijden om de waarheid te onderzoeken en te ontdekken. Publieke gebouwen, monumenten, pleinen – scan plaatsen met de app-scanner om hulpmiddelen te vinden.

Je neemt het op tegen het andere team door meer virtueel grondgebied te veroveren, locaties en portalen aan elkaar te koppelen en deze vervolgens te verdedigen. Het is een leuke teamervaring om op verkenningsmissies te gaan, de tijd te doden en eventueel ook om nieuwe vrienden te vinden. Het wordt nog steeds actief ontwikkeld en verbeterd sinds de lancering in 2012. Veel spelers klagen nog wel steeds over bugs, graphics en het gebrek aan duidelijke regels.

get neyon clash

5. Egg, Inc.

Prijs: Gratis. Downloads: 10M.
Vereist: Android 4.4, iOS 9.0 of later.
Grootte: 40 Mb Android, 90 Mb iOS.

Een kleine kippenboerderij in je woonkamer als een doorklik simulator spel, dat de spelers naar hun scherm zal lokken met elk uitgebroed ei? Ja, meer kippen, meer eieren, meer broedhuizen, meer verkoop. Binnenkort zal er geen vrije plaats meer over zijn in je kamer. Scherpe 3D-graphics en grappige kuikens zullen ongetwijfeld heel plezierig zijn voor een familie met kinderen.

Upgrade, bouw een boerderij, ga op missies, onderzoek bouwmaterialen, ga op de normale manier door de levels (kosteloos) of doe dit sneller door te betalen voor items. De achtergrondmuziek maakt het allemaal nog fascinerender. De advertenties en aankopen in het spel zijn niet erg opdringerig. De in-game valuta is trouwens gouden eieren. Egg Inc. is een verslavend spel voor geduldige spelers.

6. Angry Birds AR: Isle of Pigs

Prijs: Gratis. Downloads: 10K.
Vereist: Android 7.1, iOS 11.0 of later.
Grootte: 100 Mb Android, 150 Mb iOS.

Wat dacht je van het spelen van je favoriete Angry Birds spel op echte fysieke terreinen, waardoor mensen zich afvragen wat je in vredesnaam aan het doen bent? En wat dacht je van knallende groene biggetjes in plaats van vogeltjes? Dit is een leuk, grappig mobiel Augmented Reality avonturenspel met 70 levels, waarbij een animatie in de echte wereld wordt weergegeven, gezien via je smartphone-scherm. Doorloop levels met verschillende varkensstallen, plaats ze in een vreemde omgeving en val dan aan met een katapult!

Loop door verschillende hoeken, pas de grootte van het spelscherm aan, en tik op het scherm om foto’s te maken. Het is een aangenaam, grappig en gemakkelijk spel dat geschikt is voor alle leeftijden. Het kan ook perfect zijn voor beginners die leren om te gaan met 3D-elementen. De app vereist een telefoon met AR-functies; een camera, gyroscoop en internetverbinding.

7. WallaMe

Prijs: Gratis. Downloads: 100K.
Vereist: Android 4.1, iOS 9.0 of later.
Grootte: 21 Mb Android, 50 Mb iOS.

Dit Augmented Reality spel combineert geolocatie AR techniek met leuke sociale activiteiten. Vrienden en collega’s kunnen op een leuke manier verborgen berichten aan elkaar achterlaten. App gebruikers nemen een foto van een echte fysieke plek (straten, muren, etc.) en voegen daar vervolgens teksten, afbeeldingen of handgetekende schetsen aan toe. Daarna kunnen ze het delen met vrienden of wie dan ook, zodat vrienden op zoek kunnen gaan naar die verborgen berichten.

Wat ook geweldig is, is dat er geen advertenties of in-app aankopen zijn. Volledig gratis genieten! Berichten kunnen privé of openbaar zijn. Aan de andere kant kunnen alleen gebruikers van de AR-app de berichten bekijken. WallaMe wordt geleverd met AR/geolocatie, stickers, teken-tools, sociaal delen, reacties en camera. Al met al een leuk en plezierig avonturenspel om uit te proberen.

p.s. De laatste update is geïntroduceerd in juli 2019, en we hopen dat het niet wordt verwaarloosd door de ontwikkelaars.

AR schiet spellen

Shooters worden beschouwd als het meest populaire genre in de gaming wereld. Liefhebbers van Counter Strike en Call of Duty zijn nu in staat om hun vijanden in de echte wereld onder ogen te komen, en dus niet meer alleen op het computerscherm. Door de vijand in de echte wereld te plaatsen, stellen AR first-person schiet spellen jou in staat om je buurt te verdedigen en fantastische emoties te voelen.

8. The Walking Dead: Our World

Prijs: Gratis. Downloads: 5M.
Vereist: Android 5.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 150 Mb Android, 260 Mb iOS.

Een first-person zombie AR schietspel met spectaculaire gevechten in de fysieke wereld. In feite is er vrijwel geen beweging nodig, de app transporteert de schietpartij recht naar de plek waar jij klaar staat om te spelen. Wees voorzichtig wanneer er andere mensen buiten zijn, want zij zien niet wat er op jou scherm gebeurt. Richt een camera op willekeurige plekken en als er zombies verschijnen, schiet ze dan in hun hoofd.

Werk samen met vrienden als je een multiplayer schietspel wilt spelen. Behaal zoveel mogelijk punten zodat je kunt winnen. Een sluipschuttersgeweer kan trouwens erg goed van pas komen. Neem foto’s met de beroemde The Walking Dead-serie personages en deel ze op sociale media. Leeftijdsclassificatie is 17+, omdat er mogelijk elementen van horror en realistisch geweld in voorkomen.

9. Reality Clash: AR Combat Game

Prijs: Gratis. Downloads: 10K.
Vereist: Android 8.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 66 Mb Android, 600 Mb iOS.

Soortgelijk principe van het verkennen van de omgeving, het spotten van de vijand en schieten tijdens een confrontatie, Reality Clash is een goed voorbeeld van een Augmented Reality schietspel. Het is een gratis spel dat gebruik maakt van geolocatie, waarin spelers met smartphones deelnemen aan real-time gevechten, echte locaties veranderen in virtuele locaties, een 3D-kaart navigeren van een stad en grondstoffen op speciale locaties ontginnen.

Om het spel te spelen is het volgende vereist: geolocatie, netwerkverbinding, GPS, AR Kit-ondersteuning voor iPhone 6 en hoger. Fans van unieke in-game wapens, avatars, gevechtsdynamica, real-time gevechten, evenals AR-games in het algemeen, zullen hier zeker van houden. Met echt geld kan je blauwdrukken en zilver kopen.

10. Father.io

Prijs: Gratis. Downloads: 1M.
Vereist: Android 4.4, iOS 10.3.3 of later.
Grootte: 100 Mb Android, 230 Mb iOS.

Een laser tag multiplayer gevecht dat via een AR mobiel spel mogelijk wordt gemaakt.  Deze first-person shooter vereist echter een speciaal AR-apparaat genaamd Inceptor -van dezelfde leverancier – dat gericht is op het verbeteren van de game ervaring, omdat niet alle telefoons over AR-mogelijkheden beschikken. De vaste spelers kunnen andere spelers met GPS-locatie lokaliseren, vijanden raken tot 50 meter, en hoofdschoten maken op een afstand van maximaal 15 meter.

4 verschillende wapentypes (aanvalsgeweer, sluipschuttersgeweer, machinepistool, handwapen) zijn beschikbaar om uit te kiezen, elk met een eigen schietbaan, nauwkeurigheid en schadepotentieel. Je kunt het spel binnen of buiten spelen, tot maximaal teams van 16 vs. 16 teams, of individueel. Helaas is de laatste update gemaakt in 2018, dus de toekomst van dit project is onduidelijk.

get neyon clash

11. Zombie Gunship Revenant AR

Prijs: Gratis. Downloads: 100K.
Vereist: Android 5.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 55 Mb Android, 63 Mb iOS.

Een ander fascinerend AR-zombie-schietspel waarbij jij zelf een militaire helikopter bestuurt met veel munitie en op zombies moet jagen die zich in de lucht bevinden. Bestuur de helikopter met je lichaamsbewegingen, schakel over naar de infraroodcameramodus voor nachtzicht, bewapen jezelf met geweren, projectielen, raketten en sluipschutterscapsules.

Opmerking: Voor Zombie Gunship is een apparaat nodig dat gebruik maakt van ARCore. En dan begint de actie – je kunt zeer intense gevechten verwachten, realistische, indrukwekkende schietpartijen en geweldige graphics. Eenvoudige interface, laadt de wapens om te kunnen vuren. Wel moet gezegd worden dat veel gebruikers klagen over de bediening en de AR-modus van de camera.

12. Knightfall AR

Prijs: Gratis. Downloads: 100K.
Vereist: Android 7.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 31 Mb Android, 850 Mb iOS.

De wereld van de Tempeliers en de strijd vertegenwoordigd als een Augmented Reality belevenis, een combinatie van strategie, avontuur en vechtspelletjes in één. De Holy Grail wordt virtueel verdedigd door Mamluk krijgers die de kasteelmuren bewaken en je moet ze te slim af zijn of bestrijden met pijlen en vuurballen. Alle personages worden in de werkelijke omgeving waarin de gebruiker zich bevindt geplaatst en de scène wordt op het scherm weergegeven.

Aan de andere kant heeft het een demo-gevoel, zeer simplistisch en met slechts enkele bedieningselementen. En er is geen multiplayer modus, alleen een single player modus. Maar er is ook de fotomodus, zodat men personages kan plaatsen en/of schalen, animaties kan toevoegen, foto’s kan maken en deze vervolgens kan delen met vrienden op sociale-mediakanalen.

13. RealTag

Prijs: Gratis. Downloads: 100K.
Vereist: Android 6.0.
Grootte: 118 Mb Android.

Een ander laser tag spel dat gespeeld kan worden op  een smartphone met camera en internet. Richt en schiet andere spelers die in camera bereik zijn. Het is simplistisch, je hebt geen keuze uit wapens en gebruikers moeten hetzelfde Wi-Fi netwerk gebruiken om te kunnen spelen. Tot nu toe is er alleen een versie voor Android-toestellen. Ook is het ontwikkeld door een private single codeur, maar het heeft zeker potentie.

Sport AR Spellen / Quests

Als sport fan in het echte leven ga je het zeker leuk vinden om er in Augmented Reality helemaal voor te gaan. Met AR sport spellen voor Android/iOS kun je basketbal spelen, racen of wat meer adrenaline toevoegen in de ochtenduren. Nog verbluffender zijn quests in het echte leven. Je zoekt in je buurt, reist door het land, vindt schatten en ontmoet nieuwe mensen en leert de wereld beter kennen.

14. Zombies, Run!

Prijs: Gratis. Downloads: 1M.
Vereist: Android, iOS 11.0 of later.
Grootte: 200-300 Mb Android, 511 Mb iOS.

Dit is het Augmented Reality spel, dat jouw jog rondje ’s ochtends tot een fascinerend avontuur zal maken! De hoofdpersoon met de naam “Player 5” overleeft de zombie aanval op de stad. Je luistert naar muziek en verschillende verhalen via je koptelefoon.

Het belangrijkste doel is om verschillende missies te volbrengen door te lopen of te rennen. Je verzamelt voorwerpen en vlucht voor zombies die je achtervolgen. Verschillende seizoenen van het spel zijn inmiddels uitgebracht, zodat je nooit de motivatie verliest om ‘s morgens te gaan sporten!

15. AR Sports Basketball

Prijs: Gratis. Downloads: n/a.
Vereist: iOS 11.00 of later. Grootte: 70 Mb.

Met het iOS Augmented Reality spel AR Sports Basketball van het Belgische Tech bedrijf Triangle Factory kun je net als een basketbalspeler door ringen schieten, waar en wanneer je maar wilt. Het is een eenvoudig spel met basisniveau AR, met verschillende spelmodes (desktop, normaal, multiplayer) en verschillende maten voor de ring. Het spel is in feite zo eenvoudig dat gebruikers al om meer functies vragen.

Dit basketbal AR-spel werkt op iOS 11.0 of latere toestellen (compatibel met AR Kit), d.w.z. iPhones, iPad’s en iPod Touch. Richt je telefoon, zoek het gebied waar je de basketbalring wilt plaatsen – het zal op je scherm verschijnen – richt en schiet de bal individueel of tussen Speler 1 en 2. In de desktop-modus kan je hetzelfde doen, maar dan met een gedegradeerde ring die op een tafel wordt geplaatst, bijvoorbeeld.

16. AR Basketball Game

Prijs: Gratis. Downloads: 10K.
Vereist: Android 4.1, iOS 8.0 of later.
Grootte: 13 Mb Android, 52 Mb iOS.

Gelukkig zijn er ook Android-versies voor een soortgelijk balspel. Plaats je telefoon waar je maar wilt, zie de basketbalring op het scherm en klik om eindeloze ballen te gooien en punten te scoren. Het is een leuk AR spelletje om je gedachten een paar minuten te verzetten, maar het kan ook heel verslavend zijn. Er zijn geen afbeeldingen, QR-codes of markers nodig – gewoon de app lanceren en gooi de virtuele ballen. Swipe rechts om een moeilijkheidsgraad te kiezen, er zijn er zo’n 50 moeilijkheidsgraden.

17. Geocaching

Prijs: Gratis. Downloads: 10M.
Vereist: Android 4.4, iOS 12.0 of later.
Grootte: 34 Mb Android, 122 Mb iOS.

Dit is een schat-zoek-spel in AR-modus. Het heeft volgers in bijna ieder land van de wereld en moedigt je aan om de verborgen plekken van de planeet te verkennen. Hoe werkt het? Via een AR app krijg je de instructies van waar je moet zoeken naar een geocache. Het kan in het gebouw naast je zijn of op de top van een berg. Wanneer je het hebt gevonden; upload de foto en verstop een ander item voor de volgende spelers.

Spelfuncties: recente activiteit, tips voor geocaches, een kaart, een kompas, real-time geocaches in de buurt als een speler beweegt, berichtgeving tussen spelers, navigatie- en afstandsinstellingen, enz. Je kan de kaartopties naar voorkeur kiezen: per straat, per satelliet of hybride.

In de Premium versie zijn schatten te vinden met een offline kaart. Zeker, zo’n ingewikkelde mobiele app kan hier en daar wat minder goed functioneren, maar de ontwikkelaars uit Seattle maken voortdurend bug fixes, de huidige versie is alweer 8.30.1.

get neyon clash

AR-bord en educatieve spelletjes, netwerkapplicaties

Dit soort spellen zijn geschikt voor één of meerdere spelers. Je tafel of vloer is het strijdtoneel, en je smartphone is het eigenlijke spel. Korte Augmented Reality spellen voor Android en iOS maken het mogelijk om te genieten van elke gratis minuut.

18. Augmented Class

Prijs: Gratis. Downloads: 10K.
Vereist: Android 5.0. Grootte: 132 Mb.

Een educatieve app tot nu toe in bèta fase, maar toch behoorlijk fascinerend en interactief. Je kan via een eenvoudige interface om eigen AR-inhoud en -projecten te creëren. Dit kan interessant zijn voor leerkrachten, studenten en kinderen. Upload modellen van objecten, dieren, auto’s, enz. en plaats ze in jouw werkelijke omgeving om te zien en te verkennen. Voor volledige toegang tot de functie registreer je je als bèta-gebruiker.

19. Devar

Prijs: Gratis. Downloads: 1M.
Vereist: Android 5.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 94 Mb Android, 183 Mb iOS.

Devar is een gezinsvriendelijk “edutainment” AR-platform met een gevarieerde inhoud voor kinderen: boeken, lessen, personages, ruimtemodellen en meer. Hoe kunnen we kinderen beter motiveren en interesseren om te leren en nieuwe dingen te ontdekken? Om bijvoorbeeld te zien hoe dinosaurussen eruit zagen: richt een de camera van je telefoon op een plat oppervlak, kies een positie, en zie een dier op het scherm, laat het rondlopen. Swipe naar links en rechts voor meer dieren en fysieke voorwerpen.

Kinderen kunnen via een AR-cameramodus tekenen, draken, robots en historische figuren ontmoeten, foto’s met hen maken, minigames spelen, kleuren in kleurboeken en daar een AR-voorstelling van maken, leren over het zonnestelsel, de menselijke anatomie, enz. Augmented Reality boeken met uitgevers uit vele landen verdienen een speciale vermelding. Internetverbinding is vereist.

20. Sling Shot AR

Prijs: Gratis. Downloads: 1K.
Vereist: Android 4.1. Grootte: 64 Mb.

Een katapult schieter in Augmented Reality met een twist – schiet een vrucht op het hoofd van je vriend of vriendin met een steen. Ga verder en ontgrendel nieuwe vruchten en geanimeerde gezichtsmaskers en -filters, deel alle grappige ervaringen in foto’s op sociale media. Dynamische geluidseffecten horen erbij en er is overigens geen internetverbinding nodig om te kunnen spelen.

21. MyARGalaxy – Solar System

Prijs: Gratis. Downloads: 10K.
Vereist: Android 4.3, iOS 11.0 of later.
Grootte: 100 Mb Android, 502 Mb iOS.

Leer over kosmische objecten, planeten en het Zonnestelsel via interactieve kaarten. De Zon, Aarde, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en meer in de palm van je hand en zeer gedetailleerd. Download en print speciale kaarten, installeer de app, richt een camera op een kaart en bekijk planeten in de AR-modus. Er is ook een verzamel set te koop.

best augmented reality games

Bekijk ook andere projecten van LunarEx Games (Atlanta, VS) zoals AR aquarium, dinosaurussen, Leia 3D; zeer vermakelijke mobiele apps en spellen.

22. AR Solar System

Prijs: Gratis. Downloads: 50K.
Vereist: Android 4.4. Grootte: 122 Mb.

Wil jij een alternatieve zonnestelsel AR-ervaring en heb jij een Android-toestel? Deze app is ontwikkeld door de Amerikaanse privé-ontwikkelaar met het Vuforia AR-ontwikkelingsplatform en de Unity engine. Het enige wat je hoeft te doen is het target vel met markeringen af te drukken en daar de camera van smartphone op te richten om de planeten en banen te bekijken. Navigeer door de beelden met de rode en blauwe knoppen.

23. Monster Park AR

Prijs: Gratis. Downloads: 500K.
Vereist: Android 7.0, iOS 11.0 of later.
Grootte: 34 Mb Android, 251 Mb iOS.

Dinosaurussen en prehistorische dieren zijn een populair thema, voor zowel app-ontwikkelaars als consumenten. Het is niet verwonderlijk dat wanneer je een reptielen-monster in een keuken plaatst, een eigenzinnig en angstaanjagend gevoel wordt gecreëerd. Maak er foto’s van en stuur die naar je vrienden en familie om ze te laten verbazen over wat er allemaal gebeurt.

Bovendien kun je ze horen grommen en om je heen zien bewegen. Daarnaast kun je ook hun huidskleur of -patroon veranderen en de grootte van het beestje kleiner of groter maken. Let er op dat alleen de T-Rex beschikbaar is in de gratis basisversie, andere dieren moeten worden aangeschaft. Triceratops of scolopendra – welke vind jij het leukst?

24. Metaverse

Prijs: Gratis. Downloads: 100K.
Vereist: Android 4.4, iOS 9.3 of later.
Grootte: 30 Mb Android, 80 Mb iOS.

Het creëren van interactieve objecten, personages of visuele effecten kan zowel vermakelijk als educatief zijn. Dat doet Metaverse projecten: AR-ervaringen verzamelen in de desktop-app van Metaverse Studio en deze zijn vervolgens te bekijken in de mobiele app van Metaverse, of je kan ze laten zien aan vrienden, studenten of collega’s.

Men kan AR-objecten introduceren in klaslokalen voor kinderen, in marketing voor gamification en klantenbetrokkenheid (bijvoorbeeld virtuele horloges om via een telefoon op je hand uit te proberen), of gewoon voor de leuk met je vrienden. Speurtochten met QR-codes en AR-markers, verlevendigen van de foto’s, etc.). Maak gebruik van de enorme bibliotheek met objecten en bezoek het Metaverse YouTube channel voor tutorials.

25. AR Cat

Prijs: Gratis. Downloads: 500K.
Vereist: Android 4.1. Grootte: 30 Mb.

Is er een meer aangename en relaxte manier om dit materiaal of een andere taak af te maken, dan het aaien van een klein katje? Ik zeg: “Nee”. Plaats een kleine harige virtuele vriend op een willekeurige plek en speel ermee, geef hem of haar te eten of train hem/haar om dingen te doen. Er zijn verschillende katten met elk hun eigen karakter en voorkeuren om van te leren. Er zijn ook 21 beroemde katten die je kunt verzamelen.

Gratis AR games

Conclusie

Dit was ons enorme overzicht van Augmented Reality spellen die nu op de markt zijn of die in de nabije toekomst de app stores zullen bereiken. We hopen dat sommige van de genoemde apps echt bij je in de smaak vallen. Ontbreekt er iets? Als je zelf een favoriet AR-spel kent of misschien eentje die binnenkort uitkomt, of misschien ken jij andere Augmented Reality apps, enz., voel je vrij om dit met iedereen te delen in de commentaren. Of misschien hou je van retro console games, zoals Mario Kart of Animal Crossing, die zijn bewaard gebleven als ROM’s bij Gamulator.

get neyon clash

About author

Kristina Kurhanska
Kristina Kurhanska

Kristina Kurhanska is een senior IT-analist voor onbevooroordeelde reviews van software, SaaS, webontwikkeling en IT-marketingbedrijven.

Kristina Kurhanska is a senior IT analyst at ThinkMobiles. For over 5 years she has written reviews about software, SaaS, web & mobile development companies, digital marketing agencies, etc. Kristina is sharp on the latest software technologies and trends on the global market.