ThinkMobiles is one of most trusted companies conducting IT & software reviews since 2011. Our mission is to provide best reviews, analysis, user feedback and vendor profiles. Learn more about review process.

Test og sammenligning av 15 gratis registeret opprydnings verktøy

Kristina Kurhanska

Kristina Kurhanska er senior IT-analytiker for objektive anmeldelser av programvare, SaaS, webutvikling og IT-markedsføringsselskaper.

Disclosure:

We may receive compensation when you click on links. Neither our writers nor our editors get paid to publish content and are fully committed to editorial standards .

Register opprydnings programmer er avgjørende på en måte at de vil fjerne hundrevis av ubrukelige registeroppføringer fra en Windows-enhet. Filer som ikke finnes lenger, og som tar timer å slette manuelt. I stedet for å publisere en typisk liste over topp-programmer, vil vi teste og sammenligne gratis verktøy for registeropprydning.

Vi har valgt 10 topp register opprydningsverktøy som har de mest positive brukeranmeldelser på nettet. Samlet sett fjerner alle oppføringer som ugyldige klassenøkler, programsnarveier, delte DLL-filer, programbaner, hjelpefiler, filforeninger, tomme registernøkler, osv. De fleste av dem gir nyttige funksjoner som skannefremdrift, skanneplanlegger, alvorlighetsindikator, ignoreringsliste, automatisk sikkerhetskopiering, oppstarts behandling, kjør ved oppstart, loggfiler. Og, selvfølgelig, alle disse register opprydningsprogrammer har en ett-klikk reparasjon funksjon. Du kan også sjekke vår guide om denne typen programvare.

Ideen om testing var åpenbar: se hvor mange feil hvert register ville finne i opprydningen og rengjøre, og hvordan ville det påvirke PC-ytelsen. Vi brukte en standard stasjonær PC med 8GB RAM som kjører på Windows 7 Professional. Men først, et raskt grunnleggende datasammendrag og korte beskrivelser.

I. Kort oppsummering

Programvare Gratis Prøve Pro pris Installasjonsprogram Størrelse Språk
IObit $19.99 48 MB 163 MB 34
Auslogics $8.48 15 MB 51 MB 7
AVG PC TuneUp $24.95 25 MB 60 MB 61
CCleaner 15 dager $28.95 5 MB 5 MB 1
Defencebyte 1 MB 2 MB 31
Eusing 14 dager $19.97 6 MB 8 MB 20
Glarysoft 60 dager $39.99 59 MB 208 MB 26
System Mechanic $39.99 10 MB 43 MB 43
JetClean $39.95 6 MB 15 MB 21
jv16 Power Tools 4 MB 17 MB 28
LRC $39.96 52 MB 18 MB 10
Pointstone 4 MB 10 MB 1
Registry Life $19.97 6 MB 26 MB 50
WinUtilities 6 MB 19 MB 1
Wise Care 365 $39.95 18 MB 76 MB 2

Så, vi målte hvor mange registerfeil hver av 15 verktøy funnet og ryddet opp, samt hvordan det påvirket PCens oppstartstid. For rettferdige resultater, hver gang vi hadde opprettet et gjenopprettingspunkt, så gikk vi tilbake til det for å teste neste program. Du kan se resultatene i en tabell, men husk at et register opprydningsverktøy ikke er et PC-vedlikeholdsverktøy, og det er ikke utformet for å øke hastigheten eller optimalisere en datamaskin. Registeropprydningsverktøy skal bare bidra til å fikse registerfeil.

II. Sammenligning av funksjoner

Program-vare Sikkerhets kopien Gjen-opprette Editor Tilskuer Søker Defragmentator Plan-legger
IObit Pro Pro
Auslogics Pro Pro
AVG PC TuneUp Pro Pro Pro
CCleaner
Defencebyte Pro
Eusing
Glarysoft
System Mechanic Pro Pro Pro Pro Pro
JetClean
jv16 Power Tools Pro
LRC
Pointstone
Registry Life
WinUtilities
Wise Care 365 Pro

III. Ytelsestesting

Denne tabellen viser i detaljer hvor mye feil ble grunnlagt av hver registret opprydning, som kan bidra til å velge bedre for personlige behov. Det er også sammendrag om raske feil og system permanent boost.

Program-vare Activex- og klassepro-blemer Ikke-eksister-ende filbane Mang-lende DLL-filer Nylige dokumenter Fil-typer Feil ved avinstalla-sjoner Andre feil Totalt fikset
IObit 83 2 25 1 87 5 203
Auslogics 12 1 1 202 1 217
AVG PC TuneUp 12 8 9 Pro
CCleaner 10 12 1 1 24
Defencebyte 328 5 20 14 36 4 407
Eusing 1 80 12 2 189 24 308
Glarysoft 92 30 122
System Mechanic 2 1 Pro
JetClean 329 12 12 8 200 25 586
jv16 Power Tools 2 1 2 Pro
LRC 26 12 12 17 67
Pointstone 6 10 12 18 3 166 215
Pointstone 6 10 12 18 3 166 215
WinUtilities 12 52 12 21 53 150
Wise Care 365 342 12 12 181 21 573

Nå, la oss kort beskrive hva vi har opplevd med hver av disse 15 gratis register opprydningsverktøyene.

Topp register opprydningsverktøyer

Advanced SystemCare registry cleaner

Hvis du vil ha en PC oppryddet/optimisert og (!) et databeskyttelsesverktøy i en løsning, her er Advanced SystemCare av IObit. Den har mange verktøy og funksjoner, men for dette emnet fokuserte vi på registerrelaterte funksjoner. Dermed prøvde vi ut deres gratis utgave av nyeste 12.5.0 versjon. Den fant 848 feil i en ca. 6 minutter lang skanning. Det er også verdt å nevne at sanntidsovervåking av systemtilstanden nylig har blitt lagt til denne gratis versjonen, noe som er sjelden for en slik type programvare.

Pros

 • Godt organisert grensesnitt
 • 12 områder av PC-optimalisering
 • Overvåking i sanntid

Cons

 • Kan ikke skanne eksterne filer
 • Problemer med minimering av vinduer
 • Få tilgang til karantene etter skannin

I tillegg til å ta vare på registerproblemer, kan Advanced SystemCare gjøre mye for deg: rengjøre søppelfiler, gi mer diskplass, forbedre RAM og CPU, overvåke nettlesing og blokkere mistenkelig eller ondsinnet innhold. Når det gjelder registerrengjøring, har programmet kategorien “Ren og optimalisert” – det starter en systemskanning hver gang (du kan stoppe, men kan ikke sette den på pause). Denne “rengjøring” funksjonen retter seg mot ulike PC-områder, 12 for å være nøyaktig, og for å finne ut hvilke områder vennligst les vår fulle Advanced SystemCare anmeldelse.

free registry cleaners

System Mechanic finner automatisk utdaterte, ubrukte og ødelagte nøkkeloppføringer som kan redusere systemregistret. Den søker ugyldige DLL nøkler, filer som er knyttet sammen og referanser, og deretter løser den det i løpet av få sekunder. Skann-rapporten er tilgjengelig i to skjemaer: kort og detaljert. I det første tilfellet viser den bare antall feil og tilbyr en ett-klikks løsning. Full rapport sorterer feil etter kategorier med forklaringer og tips, slik at en bruker kan angi hvilken type feil som skal elimineres.

Pros

 • Detaljert rapport
 • Ytelses tips
 • Planlegger

Cons

 • Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i gratisversjon
 • Ingen manuell fjerning av feil
 • Registeropprydning er en del av full systemskanning

System Mechanic har et innebygd reservesenter, som kan rulle tilbake eventuelle endringer i systemet. Full skanning inkluderer søppelfiler og midlertidige filer, for å frigjøre harddiskplass. I Pro-versjonen viser den også anbefalinger for å øke PC- og Internett-tilkoblingen. Registeropprydning er bare tilgjengelig som en del av full PC-skanning, slik at du kan planlegge regelmessig opprydning.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

best registry cleaner

En gratis versjon av Wise Care 365 tilbyr mye i seg selv: en opprydningsplanlegger, automatiske endringer sikkerhetskopi, passord generator, ulike typer skanning (normal, trygg eller dyp). En Pro-versjon for $30 gir slike ekstra funksjoner som flerbrukertilgang, systemforsterkning, justering eller optimalisering, tilpassinger. Da vi skannet vår PC, fant den 160 feil, som er mer enn andre.

Pros

 • Skann-planlegger
 • Enkelhet, rent grensesnitt
 • Rask ytelse

Cons

 • Vil prøve å installere andre programmer

Hvis du leter etter et gratis register opprydning for Windows 10 eller eldre versjoner, er dette et fint valg for grunnleggende registeroppgaver. Brukere kan finne og deretter utforske problemer og deres beskrivelse etter at programmet er ferdig med å skanne og analysere systemet. Det er en mulighet til å lage en snarvei for å gjøre regelmessig rengjøring enkelt – gå til Innstillinger(Setting) > Autokjør(Autorun) > trykk på et “Rengjør med 1-klikk(Clean with 1-click)” -ikon. Registerdefragmentering og sikkerhetskopier er også tilgjengelige.

4 of 15

CCleaner

Ccleaner review

Unektelig er CCleaner en av de mest populære gratis registeropprydningsverktøy blant brukere globalt. I vår test fant det 16 feil, selv om vi også ønsker å påpeke følgende. CCleaner er ikke bare et register opprydningsprogram, ettersom det ikke bare optimaliserer registret. Man kan installere den fra en kjørbar fil eller som en bærbar versjon. Det er også en Pro-versjon som tilbyr sanntidsovervåking, automatiske oppdateringer, Premium-støtte og koster $25.

Pros

 • Ignorer liste
 • Stort sett med funksjoner
 • Regelmessige programoppdateringer

Cons

 • Hyppige pop-ups
 • Forbedrer ikke oppstartstiden

CCleaner kan fjerne registernøkler og registerverdier som peker til filer eller programmer som ikke lenger finnes. Det samme gjelder for DLL-filer, filtyper, COM/ActiveX-objekter, typebiblioteker osv. Verktøy-delen gjør det mulig å vise, endre eller avinstallere programmer, finne og fjerne filer som tar opp mye diskplass. Man kan installere gratis CCleaner på to måter: full installasjon eller via en bærbar versjon, som ikke krever installasjon.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

registry fixer free

Data optimaliserings app av et australsk programvareselskap Defencebyte, som inneholder blant annet et register opprydningsverktøy og andre nyttige funksjoner. Skannealternativer for registerløsning inkluderer systemprogramvare, skrifter, delte biblioteker, oppstartsoppføringer, virtuelle enheter, historie, osv. Ytterligere verktøy i Defencebyte, for eksempel nettleseropprydningsverktøy, Windows-servicebehandling, avinstallasjonsprogram, planlegger, osv. kan også være til god bruk. Foreløpig tilbyr de rabatter, så for 1 PC koster appen $39, $79 for 3 enheter, $111 for 5 enheter.

Pros

 • Rask skanning og løsning
 • 15-dagers prøveversjon
 • 24/7 teknisk støtte

Cons

 • Programmet krever oppgraderinger og mer arbeid
 • Kan være vanskelig å konfigurere

free registry cleaner software

Med Eusing var vi i stand til å finne 63 feil på vår PC. Det er et annet gratis register opprydningsverktøy, og er så enkelt som et slikt program kan være. Det gjør ikke systemet raskere, men det er godt å rense ut registeret. Eusing er et gratis register opprydningsverktøy som fungerer på Windows 98, Me, 2000, XP, 2003, Vista, Windows 7, 8, 10.

Pros

 • Ingen lisens - helt gratis
 • Kompatibel med eldre versjoner av Windows
 • Flere språk, bærbar versjon

Cons

 • Utilstrekkelige data om registerproblemer etter skanningen
 • Kan kreve en oppfølging av RegEdit

Den skanner Windows-registret for ugyldig informasjon, og gir deretter en liste over hvor mange feil som er funnet. Der kan man vise problemet, registernøklene, verdien for hver oppføring. Det er også en sikkerhetskopi for reparerte oppføringer, oppstarts behandling for å vise / redigere programmer som automatisk kjøres ved hver oppstart. Menyen kan presenteres på ett av 33 språk som er tilgjengelig.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

best registry cleaner for Windows 7

Dette er faktisk et sett med PC optimalisering verktøy, som inkluderer “Opprydning og raskere datamaskin”(“The clean and speedup my computer”) – et register opprydningsverktøy. Under vår test oppdaget den 35 feil. Andre nyttige verktøy av Macecraft Software inkluderer History Cleaner, File Cleaner, Startup Optimizer, Registry Compactor, Windows AntiSpy, Software Uninstaller. Gratis versjon fungerer som en 60-dagers prøveversjon med full funksjonalitet, abonnement koster $11 per år.

Pros

 • Enkel å bruke
 • Automatisk sikkerhetskopiering av registeret
 • Mange innstillinger

Cons

 • Mindre brukervennlig enn andre verktøy

Gratis, lett, kompatibel med alle Windows-versjoner. Etter skanningen kan du lagre resultater som en CSV, LiteLS, HTML, EML, DAT eller en SQL-fil, eller til og med skrive den ut. Feil kan vises i detalj separat i registerredigeringsprogrammet. Brukere kan søke i prosesser, apper og filer ved å skrive inn nøkkelord. En fin ekstra funksjon er en svarteliste av nettsteder.

Microsoft registry cleaner tools review

En stor kraftig sikkerhetsprogramvare leverandør har introdusert dette registret renere kalt AVG PC TuneUp. På nettstedet hevder AVG at TuneUp vil forbedre oppstartstiden med 77%, men vår lille test viste ikke så optimistiske tall – 95 sekunder før rengjøring og 91 sekunder etter rengjøring, som er ca 13%. Likevel har den gode egenskaper. Til slutt avdekket det 108 registerfeil i vår test.

Pros

 • Kjører stille i bakgrunns modus
 • Rik funksjonalitet, rent grensesnitt
 • Tømmer diskplass etter rengjøring

Cons

 • $50 årlig lisens

Det tar bare ca 42 MB plass på en harddisk. Funksjonalitetssettet inkluderer hvilemodus, uønsket fjerning av programvare, diskopprydding, surfing avregning, samt “grunnleggende” for eksempel permanent slette filer, optimalisere Internett-tilkobling, gjenopprette ved et uhell slettede eller skadede filer.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

free registry cleaner tools

Programmet vil gruppere oppdagede feil og problemer i “filtilknytninger”, “historielister”, “manglende programvare”, noe som er praktisk. Den viser også registerfeil steder som man kan åpne med engang. Under vår test fant Auslogics 31 feil.

Installasjonsstørrelsen på v.7.0.17.0. er 12,2 MB, og det tar 42,0 MB diskplass. En av de viktigste fordelene er at det er en freeware. Auslogics fungerer på Windows 10, 8 og 7 (64-bit/32-bit), samt 32-biters versjoner av Vista og XP. Dette verktøyet kammer gjennom områder som snarveier, filtyper, hjelpefiler, oppstarts apper, fonter osv. under skanningen av problemer.

Pros

 • Helt gratis
 • Enkelt oppsett, ett klikk fix
 • Automatisk sikkerhetskopiering tilgjengelig

Cons

 • Kan installere ekstra programvare

En fin touch er evnen til å pause og fortsette sitt arbeid når som helst. I Auslogics Cleaner oppdages problemer i grupper og grad av betydning – lav, middels eller høy. For mange brukere er det visse potensielt nyttige ting: å se eventuelle feil separat ved å høyreklikke på resultatene, fleksible sikkerhetskopier og gjenopprettingspunkter når som helst, ignorer liste, ett-klikks fix-knapp kalt “Skann og reparer”.

free registry cleaner Windows 10

Selv om det ikke viste antall feil ved første kjøring, hevdet Little Registry Cleaner å ha renset flere problemer enn andre gratis register opprydnings verktøy gjorde. Dette opprydningsverktøyet er helt gratis, og du kan angi en mappe for sikkerhetskopier, visse filer / mapper som unntak, samt sette en skann-plan.

Pros

 • Faktisk freeware, åpen kildekode
 • Positiv ytelse
 • Enkel arbeidsflyt

Cons

 • Vage beskrivelser av feil
 • Mulig forsinkelser under rengjøring
 • Liten veiledning

Dette verktøyet er tilgjengelig på 17 språk, som inkluderer engelsk, arabisk, kinesisk, fransk, tysk, gresk, russisk, spansk, osv.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

11 of 15

JetClean

free registry cleaner programs

Det største antallet feil – 347, ble oppdaget av JetClean register opprydningsverktøyet, som er gratis. Det er ett-klikks reparasjon, automatisk avslutning etter reparasjonen, skanning etter bestemte problemer (f.eks. programbaner, oppstart, DNS-buffer, minne, lyder, skrifter, virtuelle enheter). Ett få ekstra verktøy vil ikke skade – program avinstallerer, oppstart optimaliserer, ytelse booster, register defragmenter.

Pros

 • Nød sikkerhetskopi
 • Raske skanninger, fint grensesnitt
 • Bærbar versjon

Cons

 • Noen funksjoner bare i Pro-versjon
 • Unødvendige programmer i installasjonsprogrammet

I “Ignorer listeloggfiler” av innstillinger lagres alle rapporter om hver enkelt opprydningshandling. Jet Cleaner gir også et maskinvareinformasjonsverktøy, tømmer DNS-hurtigbufferen og planlegger automatisk opprydningshandling. Samlet sett er det ganske effektivt i å redusere systemfeil og forsinkelser, finne og slette søppelfiler i papirkurven, nylige dokumenter, midlertidige filer, loggfiler, utklippstavlen, minnedumper.

best registry cleaner softMed WinUtilities verktøy fant vi 161 feil. Med den kan du også velge hvilke områder du vil skanne, sette et gjenopprettingspunkt og eksportere logg over feil som HTML-fil. Flere innstillinger for å automatisk fjerne gjenopprettingspunkter etter flere dager er ganske praktisk også – for å holde PCen lys. Betalt lisens tilbyr 3 enheter støtte, diskoptimalisering, kryptering, 24/7 støtte.

Pros

 • God ytelse
 • Praktiske innstillinger

Cons

 • Bare grunnleggende
 • Mangel på avanserte funksjoner

Dette opprydningsverktøyet inneholder over 20 moduler, for eksempel harddisk sikkerhetskopi, disk fjerner, register sikkerhetskopi og gjenoppretting, diskanalyse og defragmentering, for å nevne noen. Den har både gratis og betalte versjoner, rent og praktisk grensesnitt, regelmessige automatiske oppgraderinger.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

download registry life

Dette verktøyet fra ChemTable er helt gratis, til tross for et stort sett med funksjoner. Den gjenkjenner 20 typer feil på alle registernivåer. Den fungerer i 2 moduser: klassisk – utfører et standard feilsøk, og express – lar deg tilpasse søkeparametere og steder. Tilleggsfunksjoner: oppstarts behandling, ignorer liste, registeroptimalisering (anbefales å bruke regelmessig for å redusere registerfragmentering).

Pros

 • Knyttet til Registerredigering
 • Omfattende resultatvindu
 • Kraftig autorun manager

Cons

 • Annonser for ChemTable-produkter

free registry cleaner

På slutten av en skanning, per hver registeroppføring viser PointStone en vurdering av struktur grad. Det gjør det mulig for erfarne brukere å søke manuelt etter årsaken til problemene. For flyttbare medier og nettverksmedier er globale ekskluderinger fra skanning tilgjengelige – for å lagre innstillinger for midlertidig utilgjengelige enheter. Funksjonslisten blir større hvis du parer den med Pointstone System Cleaner.

Pros

 • Ubeleilig resultatvindu
 • Kan se bort fra feil forårsaket av flyttbare enheter

Cons

 • Inconvenient results window

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

glarysoft registry repair review

Glarysoft er en velkjent leverandør av PC-optimalisering og tune-up verktøy for Windows. Først av alt, merk at Glarysoft Registry Repair inneholder også en programvare oppdaterer  funksjon – for å få nye versjoner automatisk. Dette er ikke typisk for gratis register opprydningsverktøy. For hver registerfeil viser det beskrivelse, plassering, mulig løsning og redigeringsprogram. Når du kjører den kjørbare filen i programmet, startes skanningen automatisk. Dette er veldig praktisk, siden programmet ikke fungerer i bakgrunnen (i skuffen).

Pros

 • Eksport av skanneresultater
 • 2 nivåer av ignorering liste

Cons

 • Dypt søk utilgjengelig i gratis versjon
 • Ingen Pro-versjon som egen app

P.S. Få mer anstendig register opprydningsverktøy.

Hvis du fortsatt ikke liker noen av de 15 verktøyene, kan du gå å utforske AML , SlimCleaner, Kingsoft PC doctor, EasyCleaner, Argente, Cleanersoft Free Registry Fix, nCleaner, ACleaner, Registry Distiller, RegSeeker.
gratis pc-optimaliseringsprogramvare

Programvareveiledning for Registry Cleaner

Hva er et register opprydningsverktøy?

Selvfølgelig er det Windows Diskopprydding verktøy, men det er mindre effektivt enn andre opprydnings apps, for det meste arbeider med papirkurven, midlertidige- og systemfiler. Et typisk register opprydningsprogram kan gjøre mye mer: fjerne midlertidige Internett-filer, nettleser cache og historie, søppelfiler, loggfiler, systemminne dumper, bloatware, miniatyrbilder, samt slå av unødvendige bakgrunnsprogrammer. I hovedsak er et register opprydningsprogram et tredjeparts program utviklet for å fjerne overflødige og foreldede filer fra Windows-registret. Mer avanserte opprydningsprogram kan også rette ugyldige registernøkler.

Hvorfor bruke register opprydningsprogram? Registerdatabasen er enorm og kompleks, så redigering av den manuelt vil være en smertefullt tidkrevende oppgave. For å passe på deg selv, åpne Kjør vindu, skriv regedit og åpen Registerredigering – hierarkisk struktur av registernøkler, som inneholder tusenvis av innstillinger for programmer på brukernes PC (som kan brukes til å tilpasse Windows blant annet).

Med et gratis eller betalt register opprydningsprogram kan vi automatisere jobben med å finne slike ugyldige, ødelagte eller manglende oppføringer, og løse det hele. Viktige fordeler ved å kjøre slike apper fra tid til annen kan være: å frigjøre plass, for å øke ytelsen, for å bli kvitt skadelig programvare. Ja, teoretisk sett kan du opprettholde registret uten spesiell programvare, ved å avinstallere apper eller tømme nettleserloggen. Selv om det er noen problemer som bare en teknisk spesialist kan ta opp. Hvis du fjerner tastene manuelt, kan det være farlig og forårsake skade på systemet.

Typer / Funksjoner

Registeropprydningsprogrammer er dataverktøyprogrammer som primært må reparere ødelagte /manglende filer. Mange av disse verktøyene gir ekstra funksjonalitet som er karakteristisk for PC-vedlikeholdsprogramvare. Typiske funksjoner i en skikkelig registerrenser er følgende:

 • Registerskanning og fikse (selektivt eller i bulk);
 • Systemfiler renere – papirkurven, midlertidige filer, loggfiler, osv.;
 • Programmer og verktøy renere – for nettleser cache, informasjonskapsler, osv.;
 • Programmer avinstaller / reparasjonsverktøy;
 • Oppstarts programmer deaktiver verktøy;
 • Inkluder / Utelatelser-menyen;
 • Skannplanlegging;
 • Enkelt rent grensesnitt, enkelt oppsett;
 • Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjon.

Som vi har sett, har de fleste register opprydningsprogrammer samme funksjonalitet, mer eller mindre: de skanner, rengjør og fikser. Noen presterer raskere, andre satser på grundig rengjøring. Når det gjelder priser, kan det virke rart, men disse verktøyene er ikke den viktigste programvaren å bruke, så det ville være meningsløst å betale mye for det. På den annen side betyr billig pris dårlig kvalitet, det vet vi alle. Med gratis og betalte opprydningsprogrammer kan vi forsikre oss om at du kan finne de effektive gratis.

Trender og kontroverser av register opprydningsprogrammer

Mens utvalget av renere og PC optimalisering verktøy vokser, så har det vært ganske mye skepsis i det siste om deres relevans. Kontroversen ligger i antagelsen om at mange av disse verktøyene ikke gjør mye når det gjelder ytelsesøkning, men heller be en bruker om å kjøpe en betalt versjon eller at det bare er et sted for annonsering.

I tillegg er det visse alvorlige grunner til diskusjon. For det første, register skade risiko: lav kvalitet programmer kan forårsake mer skade enn fordel, så mange vil prøve å frigjøre diskplass uten å gjøre forskjell på oppføringer og filer. For det andre, og mer truende, det kan også være en svindler som forenkler malware installasjonen eller lurer brukere til å bruke penger, men gir ingen reell hjelp.

Det selv dukket opp et begrep “scareware” på grunn av noen programmer som har en tendens til å finne for mange feil og flagge dem alle som “kritisk” eller “alvorlig”. Kritikere sier også, at i de fleste tilfeller av rapportert feil er det bare oppføringer fra avinstallerte programmer, og er verken god eller dårlig, og å fjerne dem vil ikke øke hastigheten på PC-ytelse. Men hvis en bruker oppdager et reelt problem som reduserer enheten, eller en malware-fil som snek seg inn i registret, ville et anerkjent opprydnings program være et passende alternativ. Når det gjelder popularitet, er CCleaner et definitivt #1.

Hvordan bruke register opprydningsprogram?

 • Sikkerhetskopi registret. De fleste av disse verktøyene ber brukerne om å sikkerhetskopiere data eller gjøre det automatisk, i noen av dem må du finne dette alternativet. Start aldri opprydningsprogrammet uten å opprette en sikkerhetskopi. Så snart du merker problemer etter opprydningen (f.eks et program starter ikke som det gjorde før), er det bedre å gjenopprette registret.
 • Ikke overdriv. Du trenger ikke å rense registret oftere enn en gang i måneden. Vel, kanskje du, for eksempel, installerer flere lignende programmer for å velge det beste alternativet og deretter avinstallere alle de andre. Deretter kan du kjøre en skanning i tillegg. I andre tilfeller vil en månedlig skanning være nok.
 • La en PC være alene en stund. Etter skanningen, når et verktøy begynner å fjerne og fikse jobben, la den være til jobben er gjort. Når du bruker en enhet så gjør det endringer i registret, og derfor vil det hindre rengjøringsprosessen og kan forårsake feil.

Beste register opprydningsprogram

Ingen kan benekte det faktum at CCleaner har vært den overveldende #1 verktøy blant Windows register opprydningsprogram, og viser ingen tegn til å stoppe. Det er super enkelt, gratis og tilbyr god funksjonalitet, selv utover å håndtere registret. Det er gratis for ikke-kommersiell bruk. Sørg for å laste den ned fra den offisielle nettsiden til Piriform, da noen nettsteder kan prøve å lure deg til å kjøpe produkter forkledd som CCleaner. Før du fortsetter å reparere, tilbyr det å opprette en sikkerhetskopi, som et resultat, kan du velge å løse alle problemer eller et bestemt problem. Merk: Der er CCleaner for Mac, men det rydder ikke opp i registeret, det utfører andre funksjoner. Det er helt sikkert nok av CCleaner alternativer. Andre topputførende verktøy inkluderer WiseCleaner, Auslogics, Eusing, AVG TuneUp, JetClean, WinUtilities, Registry Fixer, jv16, Glary Utilities, EasyCleaner, IObit.

For eksempel er Auslogics Registry Cleaner en gratis app som vil vise alvorlighetsgraden av problemer som finnes i – lav, normal eller høy grad. Den har et enkelt grensesnitt, ett-klikks reparasjonsknapp og automatisk sikkerhetskopiering. Det er også helt gratis, med gratis oppdateringer og uten månedlige begrensninger. Det gir full kontroll til en bruker, og hvis du vil ha det, kan du se gjennom skann-resultatet og ekskludere registeroppføringer fra opprydningslisten. Auslogics har blitt testet av mange bransjeeksperter og har fått positive vurderinger generelt. En skanning tar sekunder, og resultatene grupperes etter kategorier. Men hvis du ikke er interessert i å grave i resultatene, er det et alternativ for skanning og reparasjon.

Merk: Som standard setter den Yahoo som hjemmeside og søkemotor.

Et annet eksempel er Wise Care 365 som er designet for å stabilisere og øke datamaskiner ved å fikse feil. Planlagt rengjøring, gjenopprettingsalternativ og ulike skannetyper er svært praktiske vedlegg. Det er en gratis versjon og et $20 årlig abonnement. Det er brukervennlig, grensesnitt støtter flere språk, online hjelp dokumentasjon er grundig, og det er en 24/7 støtte via e-post. Tre skannetyper er normale, trygge og dype, pluss muligheten til å planlegge månedlige, ukentlige eller daglige oppryddinger. Eksemplet på funksjoner som ikke er tilgjengelige i gratisversjonen, kan vi markere flerbrukerrengjøring, som gjør det mulig for administratorer av offentlige eller hjemmedatamaskiner som deles av flere personer, og dermed skanning / fikse registeret uten innlogging under hver konto. Eller optimalisering av systeminnstillinger for å forbedre Internett-hastigheten for den saks skyld.

jv16 som koster $35 årlig eller $99 for en livstidslisens (med en 60-dagers gratis prøveversjon) viste seg å være en av de mest effektive. Selv om skanning tar lengre tid enn med CCleaner eller Auslogics, er det i stand til å oppdage flere systemproblemer. Dette programmet gjør det mulig å finne og erstatte bestemte registeroppføringer, overvåking, defragmentering og rengjøring av Windows-registret. Med jv16 kan du velge hvor aggressiv rengjøringen vil være. Du kan velge å ignorere data relatert til bestemte programmer (for eksempel antivirus, brannmur, server og sikkerhetskopieringsprogramvare). Skanneresultater viser registernøkler, oppføringsnavn, endret dato, alvorlighetsgrad, fil referanse, gjenkjenningsårsak. og skanneresultater kan eksporteres til CSV, HTML, SQL. Sikkerhetskopier og gjenopprettingspunkter er også på plass. Den eneste ulempen er at noen mennesker finner grensesnitt ubeleilig og ganske vanskelig for nybegynnere.

Et gratis verktøy, Jetclean har en “Scan and Repair” -knapp som betyr at du ikke trenger å vente til den første skanningen er fullført. Også en “Scan Now” -knapp for å se gjennom resultater før du fikser. Jetclean tilbyr flere verktøy, for eksempel Apps Clean, Windows Clean (fjern merket hvis du ikke vil ha dem for øyeblikket). Videre kan du søke etter visse problemer i registret, for eksempel problemer med oppstarts programmer, programbaner, avinstallerte programmer, fonter, virtuelle enheter, filtyper, osv. Jetclean oppretter automatisk systemsikkerhetskopiering, tilbyr planlagte skanninger, automatisk avslutningsalternativ – etter at registerfeil er reparert. Som ekstra, er der systeminformasjonsverktøy, oppstarts optimerer, ytelse booster, register defragmenter, internettbooster, programvare avinstallerer. Merk: Under installasjonen kan den installere uønsket programvare.

gratis pc-optimaliseringsprogramvare

About author

Kristina Kurhanska
Kristina Kurhanska

Kristina Kurhanska er senior IT-analytiker for objektive anmeldelser av programvare, SaaS, webutvikling og IT-markedsføringsselskaper.

Kristina Kurhanska is a senior IT analyst at ThinkMobiles. For over 5 years she has written reviews about software, SaaS, web & mobile development companies, digital marketing agencies, etc. Kristina is sharp on the latest software technologies and trends on the global market.