ThinkMobiles is one of most trusted companies conducting IT & software reviews since 2011. Our mission is to provide best reviews, analysis, user feedback and vendor profiles. Learn more about review process.

Top 25 cele mai bune jocuri de Realitate Augmentată pentru Android și iOS

Kristina Kurhanska

Kristina Kurhanska este analist IT senior pentru evaluarea obiectivă a programelor software, SaaS, dezvoltării web și companiilor IT de marketing.

Disclosure:

We may receive compensation when you click on links. Neither our writers nor our editors get paid to publish content and are fully committed to editorial standards .

Jocurile de realitate augmentată devin liderii indrustiei jocurilor. În ziua de azi, acesta nu mai este un concept fantezist. Jocurile RA îți permit să lupți cu extratereștri, să capturezi creaturi fantastice, să protejezi împărății în lumea reală. Toate astea devin posibile fără un echipament extrem de scump – doar un smartphone sau o consolă cu dotări RA.

Jocuri de Aventură prin Realitate Augmentată

Jocurile geolocale / jocurile de aventură RA sunt cel mai palpitant gen de jocuri de realitate augmentată. Folosesc hărți și locații din lumea reală pentru mediul jocului, mixându-le cu o poveste unică, creaturi fantastice și misiuni nemaipomenite.

Folosind smartphone-ul cu GPS, jucătorul se plimbă prin cartier și îndeplineste diferite  sarcini. Aceasta este o posibilitate extraordinară de a îmbina lumile inventate cu realitatea.

1. Neyon Clash

Preț: Gratuit. Descărcări: 1,000+.
Necesită: Android 5.0, iOS 9.0 sau mai nou.
Mărime: 85 Mb Android, 121 Mb iOS.

Un paintball virtual, un lasertag în aer liber, sau doar un joc pe telefonul mobil, care include mișcare fizică reală și lucru în echipă? Neyon Clash de la Reaktor Berlin (o echipă de programatori axați pe jocuri pe telefon) este toate acestea la un loc. Este un nou și promițător joc RA multiplayer, care promovează atât activitatea fizică, precum și cea socială. Caracterul din aplicație al unui jucător este asociat cu mișcările din realitate ale acestuia, vizibile tuturor participanților, iar scopul este să prinzi oponenții și să capturezi zona.

Când pornești jocul poți decide fie sa creezi mai întâi o hartă, fie să începi imediat jocul cu prietenii tăi. Modurile de joc includ: Ultimul Jucător în viață (clasic), Dominație (unde colectezi puncte pentru a captura zone strategice), Regele Obiectelor (colectează prețiosul Obiect-Rege) și Capturează Steagul. Neyon Clash se poate seta în 6 limbi (engleză, germană, franceză, rusă, poloneză și hindi) și necesită Android 5.0/mai nou, iOS 9.0/mai nou. Jocul este încă într-un stadiu inițial, iar versiunea finală va fi lansată până în 2021.

2. Jurassic World Alive

Preț: Gratuit. Descărcări: 10M.
Necesită: Android 5.1, iOS 10.0 sau mai nou.
Mărime: 480 Mb Android, 1.3 Gb iOS.

Un joc care creează o dependență mai mare decât Pokemon Go? Ei bine, se prea poate întâmpla astfel pentru fanii creaturilor sălbatice preistorice, care aleargă prin orașe moderne. Exploreaza locațiile din preajma ta, pe hartă, și vei da peste mamuți lânoși, velociraptori, pteranodoni. Colectează destule obiecte și îți poți creea și împărtășii cu alți jucători propriul tău raptor. Dacă ai chef de competiție, poți lupta cu alte creaturi într-un PvP în timp real.

Mecanicile jocului sunt bine realizate, iar factorii ca viteza, loviturile și colectarea proviziilor fac experiența de joc mai palpitantă. Dar, de asemeni, fii pregătit să înfrunți dinozauri mult mai puternici și periculoși decât ai tăi. Jocul este gratuit, însă oferă posibilitatea de a cumpăra lucruri, dar și pe cea de a devenii membru VIP. În plus, nu uita că folosirea constantă a GPS-ului influențează durata bateriei telefonului.

3. Pokemon GO

Preț: Gratuit. Descărcări: 100M.
Necesită: Android 5.0, iOS 10.0 sau mai nou.
Mărime: 200 Mb Android, 312 Mb iOS.

Acest proiect legendar de la Niantic a făcut jocurile de realitate augmentată populare printre milioane de utilizatori, și continuă să cresacă. Nostalgia jucătorilor a permis Pokemon GO să dețină mai multe recorduri Guiness și să asigure câștiguri mari companiei. Rolul acestui joc RA, în popularizarea jocurilor de acest tip pentru milioane de utilizatori, este greu de devansat.

Pokemon GO este un joc de aventură pe telefonul mobil, care plasează câmpul de luptă în împrejurări reale și suprapune obiecte virtuale animate peste realitatea utilizatorului. Milioane, sau chiar miliarde de Pokemoni au fost capturați din 2016 până acum. De atunci, multe alte funcții au fost adăugate, cum ar fi Battle League, turnamente Pokedex, lupte de invadare, rețea socială. Și distracția continuă.

4. Ingress Prime

Preț: Gratuit. Descărcări: 10M.
Necesită: Android 5.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 155 Mb Android, 206 Mb iOS.

Participă la un război pentru cotrolul asupra unei substanțe misterioase nou- descoperite în numeroase locații de pe glob, joc numit Exotic Matter, pe scurt: XM. Oare aceasta este o amenințare sau o nouă speranță pentru dezvăluirea potențialului maxim al umanității? Este un joc RA bazat pe colaborare, cu două grupuri aflate în competiție pentru explorarea și aflării adevărului. Instalații publice, monumente, piețe – locuri în care se pot găsi diferite resurse cu ajutorul scanerului din aplicație.

Vei concura împotriva celeilalte echipe pentru a captura cât mai mult teritoriu virtual, pentru a face conexiunea între locatii și portaluri, iar apoi, pentru a le apăra. În general, este o experiență de echipă plăcută, aceea de a te înrola în misiuni de explorare, de a-ți petrece timpul, sau chiar de a-ți găsi prieteni noi. Încă este actualizat și dezvoltat de când a fost lansat, în 2012. În ciuda acestui fapt, mulți jucători s-au plâns de erori, de grafică și de lipsa regulilor stricte.

get neyon clash

5. Egg, Inc.

Preț: Gratuit. Descărcări: 10M.
Necesită: Android 4.4, iOS 9.0 sau mai nou.
Mărime: 40 Mb Android, 90 Mb iOS.

O fermă mică de găini în sufrageria ta, în forma unui joc de simulare de tip click, care atrage jucătorii în fața ecranelor cu fiecare ou clocit. Da, mai multe găini, mai multe ouă, mai multe clocitoare, mai multe vânzări. În curând nu vei mai avea loc liber în camera ta. Grafica 3D de calitate bună și găinile amuzante vor oferi cu siguranță timp bine petrecut cu familia și copii.

Creează și îmbunătățește-ți ferma, îndeplinește misiuni, experimentează diferite materiale de construcție, progresează normal, gratis, sau mai repede, plătind pentru obiecte și materiale. Muzica de fundal face jocul și mai captivant. Reclamele nu sunt foarte deranjante. Valuta din joc sunt ouă de aur. Egg Inc. este un joc ce cauzează dependență jucătorilor care au răbdare.

6. Angry Birds AR: Isle of Pigs

Preț: Gratuit. Descărcări: 10K.
Necesită: Android 7.1, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 100 Mb Android, 150 Mb iOS.

Cum ar fi să joci Angry Birds-ul tău preferat pe suprafețe fizice, reale și să faci oamenii din jurul tău să se întrebe ce se întâmplă? Și cum ar fi să tragi cu porcușori mici, verzi, în loc de păsări? Acesta e un joc plăcut și nostim din categoria jocurilor mobile de realitate augmentată. Are un total de 70 de nivele, iar acțiunea se întâmplă în mediul real, văzut prin ecranul unui smartphone. Treci prin nivelurile jocului doborând diferite construcții și porci, plasează-i în tot felul de împrejurări ciudate și atacă-i cu o praștie!

Plimbă-te în jurul construcției, uită-te la ea din diferite unghiuri, ajustează mărimea jocului pe ecran și apasă pentru a trage cu praștia. E un joc plăcut, simplu și nostim, potrivit pentru orice vârstă. Este și un bun început pentru cei care abia învata să interacționeze cu elemente 3D virtuale. Aplicația necesită un telefon cu atribute RA, cu alte cuvinte cameră, giroscop și conexiune la internet.

7. WallaMe

Preț: Gratuit. Descărcări: 100K.
Necesită: Android 4.1, iOS 9.0 sau mai nou.
Mărime: 21 Mb Android, 50 Mb iOS.

Acest joc de realitate augmentată combină tehnica RA de geolocație cu activități sociale distractive. Prietenii și colegii își pot lăsa mesaje ascunse unul altuia, într-un mod plăcut și nostim. Utilizatorii aplicației pot să facă poză despre locuri reale, fizice (străzi, ziduri, etc.), iar apoi pot adăuga texte, imagini sau desene pe acestea. După asta pot împărtăși cu prietenii, așa încât aceștia sa poată descoperi mesajele ascunse.

În plus, aplicația nu te va deranja cu reclame sau cumpărături. Este în totalitate gratuit! Mesajele pot fi private sau publice. Pe de altă parte, numai utilizatorii aplicației pot viziona mesajele. După ce ai descărcat, WallaMe oferă nu doar aplicația RA, dar și stickere, instrumente pentru a desena, distribuire socială, comentarii, cameră. Una peste alta, este un joc de aventură drăguț, care merită încercat.

P.S. Ultima actualizare a fost în Iulie 2019 și sperăm că aplicația nu va fi abandonată de către programatori.

Jocuri shooting de RA

Jocurile shooter sunt considerate cele mai populare în lumea gamingului. Fanii Counter Strike și Call of Duty își pot înfrunta inamicii acum și în lumea reală, nu numai din fața calculatorului. Plasând inamicii în mediu real, jocurile shooter first-person de RA fac posibil ca tu să îți aperi cartierul și să ai senzatii fantastice.

8. The Walking Dead: Our World

Preț: Gratuit. Descărcări: 5M.
Necesită: Android 5.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 150 Mb Android, 260 Mb iOS.

Un joc shooter first-person de realitate augmentată cu zombi, cu bătălii spectaculoase în împrejurări reale. Nici măcar nu e nevoie să te miști, aplicația aduce acțiunea chiar unde ești. Ai grijă de persoanele din jurul tău, ei nu văd ceea ce se întâmplă pe ecranul tău. Îndreaptă-ți camera într-o direcție, iar când zombi apar, împușcă-i în cap.

Colaborează cu prietenii tăi pentru o experiență shooter multiplayer. Strânge cât mai multe puncte pentru a câștiga, o pușcă cu lunetă poate fi de mare ajutor. Fă poze cu personaje faimoase din serialul The Walking Dead și împărtășește pe social media. Vârsta minimă este 17 ani, pentru că poți întâlni elemente horror și violență realistică.

9. Reality Clash: AR Combat Game

Preț: Gratuit. Descărcări: 10K.
Necesită: Android 8.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 66 Mb Android, 600 Mb iOS.

Bazat pe același principiu de explorare a realității, de detectare a inamicului și de împușcare de la distanță, Reality Clash este un exemplu important de jocuri shooter RA. Este un joc gratuit, folosește geo-locația, unde jucătorii cu smartphone pot participa la bătălii în timp real, pot transforma locațiile reale in spații virtuale, pot naviga pe harta 3D a unui oraș, pot săpa după resurse în locații speciale.

Pentru a putea juca jocul, sunt necesare următoarele: geo-locație, conexiune la internet, GPS, modulul de suport AR pentru iPhone 6 și mai nou. Fanii armelor unicat din joc, ai avatarurilor, ai bătăliilor în timp real, precum și fanii jocurilor AR, în general, vor iubi cu siguranță acest joc. Modelele construcțiilor și argint se pot cumpăra cu bani reali.

10. Father.io

Preț: Gratuit. Descărcări: 1M.
Necesită: Android 4.4, iOS 10.3.3 sau mai nou.
Mărime: 100 Mb Android, 230 Mb iOS.

Este un joc de confruntare multiplayer lasertag, oferit via RA, pe telefon mobil. Acest shooter first-person necesită un dispozitiv special RA, numit Inceptor, oferit de către acelaşi furnizor dedicat îmbunătăţirii experienţei de joc, deoarece nu toate telefoanele au dotări RA. Având acest dispozitiv montat, jucătorii îi pot localiza pe ceilalţi jucători prin GPS, îşi pot ataca inamicii de la o distanţă de până la 50 de metri şi îi pot împuşca în cap de la o distanţă de maxim 15 metri.

Sunt disponibile 4 arme, la alegere (puşca de asalt, puşcă cu lunetă, mitralieră, pistol), fiecare dintre ele cu propria rază de acţiune, precizie şi potenţial de distrugere. Poţi juca în interior sau în exterior, cu echipe de până la 16 împotriva altor 16 jucători, sau individual. Din nefericire, ultima actualizare a fost făcută în 2018, aşa ca viitorul acestui proiect este incert.

get neyon clash

11. Zombie Gunship Revenant AR

Preț: Gratuit. Descărcări: 100K.
Necesită: Android 5.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 55 Mb Android, 63 Mb iOS.

Un alt shooter zombie RA, cu tine la cârma unui elicopter militar, plin de muniţie cu care poţi vâna zombi plutitori. Pilotezi elicopterul cu mişcările trupului tău, schimbi camera pe modul cu infraroşu pentru vedere nocturnă, te înarmezi cu pistoale, missile, rachete, trepied pentru lunetă.

Notă: Pentru Zombie Gunship vei avea nevoie de un dispozitiv care utilizează AR Core. Şi, din momentul acela, acţiunea poate să înceapă: te poţi aştepta la bătălii extrem de intense, împuşcături foarte realiste, grafică excelentă. Interfaţa simplă echipează armele pentru a fi capabil să tragi, cu toate acestea mulți utilizatori se plâng de controlere si de camera RA.

12. Knightfall AR

Preț: Gratuit. Descărcări: 100K.
Necesită: Android 7.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 31 Mb Android, 850 Mb iOS.

Lumea şi bătăliile cavalerilor templieri sunt prezentate sub forma unei experienţe RA, combinând strategia, aventura si confruntarea într-un singur joc. Sfântul Graal este virtual protejat de către războinicii Mamluk, care păzesc zidurile castelului, iar tu trebuie fie să-i păcăleşti, fie să lupţi cu ei folosind săgeţi si bile de foc. Toate caracterele sunt situate în prejma jucătorului, iar scena este afişată pe ecran.

Pe de altă parte, îţi dă o senzaţie de demo, fiind foarte simplist şi având doar câteva comenzi. Nu are un mod multi-player, ci doar modul single. Are un mod foto, în care îţi poţi plasa şi dimensiona caractere, poţi adăuga animaţii, poţi face fotografii şi apoi le poţi împărtăşi cu prietenii pe reţelele sociale.

13. RealTag

Preț: Gratuit. Descărcări: 100K.
Necesită: Android 6.0.
Mărime: 118 Mb Android.

RealTag este un alt joc laser tag ce utilizează camera smartphonului şi internetul. Ţinteşte şi trage în alţi jucători care apar în raza de acţiune a camerei, elimină-i. E un joc simplist, nu-ţi poţi alege arma, iar jucătorii trebuie să folosească acelaşi Wi-fi pentru a juca. Până în prezent, există o singură versiune pentru dispozitivele Android. Deşi este dezvoltat de un programator independent, are un potenţial foarte bun.

Jocuri de RA cu misiuni / sport

Dacă îţi place sportul în viaţa reală, în mod sigur îţi va plăcea posibilitatea de a-l juca în RA. Cu ajutorul jocurilor RA  Android sau iOS vei putea juca baschet, participa la curse de maşini sau adăuga adrenalină la primele ore ale dimineţii. Misiunile din viaţa reală sunt chiar mai uimitoare. Cercetezi vecinătăţile, călătoreşti prin ţară, găseşti comori, întâlnind oameni noi şi ajungând să cunoşti mai bine lumea.

14. Zombies, Run!

Preț: Gratuit. Descărcări: 1M.
Necesită: Android, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 200-300 Mb Android, 511 Mb iOS.

Iată jocul de realitate augmentată care îţi va transforma dimineaţa într-o aventură fascinantă. Protagonistul tău, „Player 5”, supravieţuieşte atacului zombi asupra oraşului. Vei asculta în căşti muzică şi felurite istorisiri.

Scopul principal este de a îndeplini diferite misiuni prin fugă sau mers. Aduni obiecte şi fugi de zombi care te vânează. Jocul are numeroase sezoane lansate pâna acum, aşa încât nu-ţi vei pierde motivaţia de a exersa dimineaţa.

15. AR Sports Basketball

Preț: Gratuit. Descărcări: n/a.
Necesită: iOS 11.00 sau mai nou. Mărime: 70 Mb.

Jocul iOS de realitate augmentată, AR Sports Basketball, produs de către compania Belgian Triangle, îţi permite să tragi la coş exact ca un jucător de baschet, în orice loc sau timp. Este un joc simplu, cu un nivel RA de bază, vine cu diferite versiuni (desk, normal, multiplayer) şi, de asemeni, cu coşuri de mărimi diferite. De fapt, jocul e atât de simplu, încât jucătorii solicită deja mai multe funcţii.

Acest joc de baschet RA funcţionează pe dispozitive iOS 11.0 sau mai noi (compatibile cu ARKit), de exemplu  iPhone, iPad, şi iPod touch. Atinge-ţi telefonul, găseşte zona de plasare a coşului, care va apărea pe ecranul tău, ţinteşte şi aruncă mingea, individual sau între doi jucători. Poţi face acelaşi lucru şi în varianta desk, dar cu un coş micşorat plasat pe o masă, de exemplu.

16. AR Basketball Game

Preț: Gratuit. Descărcări: 10K.
Necesită: Android 4.1, iOS 8.0 sau mai nou.
Mărime: 13 Mb Android, 52 Mb iOS.

Din fericire, există variante Android ale unui astfel de joc cu mingea. Aşează telefonul oriunde doreşti, observă coşul de pe ecran şi dă-i bobârnace pentru a arunca un număr nelimitat de mingi şi a marca puncte. E un joculeţ RA simpatic, bun să îţi alungi gândurile pentru câteva minute, cu toate că poate deveni destul de obsedant. Nu e nevoie de imagini, de coduri QR, de panouri: doar lansezi aplicaţia si arunci la coş mingi virtuale. Rulează spre dreapta si alege nivelul de dificultate dintre cele 50 de niveluri disponibile.

17. Geocaching

Preț: Gratuit. Descărcări: 10M.
Necesită: Android 4.4, iOS 12.0 sau mai nou.
Mărime: 34 Mb Android, 122 Mb iOS.

Lată un joc de vânătoare de comori în variantă RA. Îşi are proprii adepţi în aproape fiecare ţară şi te încurajează să explorezi locurile ascunse ale planetei. Cum funcţionează? Printr-o aplicţie RA primeşti instrucţiuni despre unde să cauţi comoara. Poate fi în clădirea alăturată sau pe vârful muntelui. Găseşte-o, înregistrează fotografia şi ascunde un alt obiect pentru jucătorii următori.

Caracteristicile jocului: activitate recentă, indicii pentru comori, o hartă, o busolă, comori apropiate în timp real pe măsură ce jucătorul se mişcă, mesaje între jucători, setări de navigaţie şi distanţă, etc. Fiecare îşi poate alege opţiuni pe hartă conform preferinţelor: după stradă, de pe satelit sau combinat.

În versiunea premium, comorile pot fi găsite cu ajutorul unei hărţi offline. Desigur, o aplicaţie mobilă atât de complexă nu poate funcţiona lin şi fără probleme ici şi colo, dar dezvoltatorii săi din Seattle corectează constant erorile. Versiunea cea mai actuală este deja 8.30.1.

get neyon clash

Jocuri RA – de tablă, educaţionale și de reţea

Acest fel de jocuri este potrivit atât pentru un singur jucător, cât şi pentru mai mulţi. Masa sau podeaua ta sunt câmpul de luptă, iar smartphonul tău este adevăratul joc. Aceste jocuri scurte de realitate augmentată pentru Android şi iOS îţi îngăduie să te bucuri de fiecare minut liber.

18. Augmented Class

Preț: Gratuit. Descărcări: 10K.
Necesită: Android 5.0. Mărime: 132 Mb.

O aplicaţie educaţională aflată deocamdată în fază incipientă, totuşi extrem de fascinantă si interactivă. Îţi permite să creezi propriul conţinut şi proiecte RA proprii printr-o interfaţă simplă, ceea ce poate fi util profesorilor, studenţilor si copiilor. Încarcă modele de obiecte, animale, maşini, etc. şi aşează-le in mediul tău înconjurător pentru a le vizualiza şi cerceta. Pentru accesarea caracteristicilor complete, înregistrează-te ca utilizator beta.

19. Devar

Preț: Gratuit. Descărcări: 1M.
Necesită: Android 5.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 94 Mb Android, 183 Mb iOS.

Devar este o platformă educativ-distractivă de RA, potrivit pentru familii, cu un conţinut foarte variat pentru copii: cărţi, lecţii, personaje, modele în spaţiu şi multe altele. Ce altă modalitate mai bună de a-i motiva pe copii şi de a le stârni interesul să înveţe şi să descopere lucruri noi?  De exemplu, pentru a vedea cum arată dinozaurii, îndreaptă camera telefonului spre o suprafaţă plană, fixează un punct, alege un animal de pe ecran, mişcă-l împrejur. Apoi rulează la stânga sau la dreapta pentru a alege mai multe animale sau obiecte.

În felul acesta, cu ajutorul unei camere cu mod RA, copiii pot desena, întâlni dragoni, roboţi, figuri istorice, pot face fotografii cu ei, pot juca jocuri, pot colora cărţi şi arăta o reprezentare RA a lor, pot învăţa despre sistemul solar, anatomie umană, etc. Cărţile de RA, publicate de utilizatori din foarte multe ţări, merită un premiu special. Necesită conexiune la internet.

20. Sling Shot AR

Preț: Gratuit. Descărcări: 1K.
Necesită: Android 4.1. Mărime: 64 Mb.

Un shooter cu praştia în RA, cu peripeţii: împuşcă un fruct, de pe capul prietenei sau prietenului tău, cu o piatră. Mergi mai departe şi deblochează fructe noi, măşti şi filtre faciale, și distribuie pe reţelele sociale, sub formă de imagini, toate experienţele amuzante. Vei fi însoţit de efecte sonore dinamice şi, apropo, nu ai nevoie de conexiune la internet pentru a juca.

21. MyARGalaxy – Solar System

Preț: Gratuit. Descărcări: 10K.
Necesită: Android 4.3, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 100 Mb Android, 502 Mb iOS.

Află despre obiecte cosmice, planete şi sistemul solar prin intermediul cardurilor interactive. Soarele, Pământul, Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi mult mai multe vor fi la îndemâna ta, în detaliu. Descarcă şi tipăreşte carduri speciale, instalează aplicaţia, îndreaptă camera spre un card şi vizualizează planetele în varianta RA. De asemenea, o colecţie este disponibilă pentru vânzare.

best augmented reality games

Vezi şi alte proiecte realizate de către LunarEx Games (Atlanta, US), cum ar fi RA acvariu, dinozauri, Leia 3D, aplicaţii şi jocuri distractive pentru mobil.

22. AR Solar System

Preț: Gratuit. Descărcări: 50K.
Necesită: Android 4.4. Mărime: 122 Mb.

Dacă îţi doreşti o experienţă alternativă la Sistemul Solar RA, pentru dispozitivele Android în mod specific, iată această aplicaţie realizată de un dezvoltator american independent, creată cu ajutorul platformei de dezvoltare RA Vuforia şi al Unity. Tot ce ai de făcut e să tipăreşti planşa indicată, să îndrepţi camera telefonului către ea şi să vizualizezi planetele şi orbitele. Poţi naviga între scene cu butonul roşu sau albastru.

23. Monster Park AR

Preț: Gratuit. Descărcări: 500K.
Necesită: Android 7.0, iOS 11.0 sau mai nou.
Mărime: 34 Mb Android, 251 Mb iOS.

Dinozaurii şi animalele preistorice par să fie o temă preferată atât de către dezvoltatorii de aplicaţii, cât şi de către consumatori. Nici nu e de mirare, când ajungi să plasezi un monstru reptilian în bucătărie, ţi se trezeşte un sentiment ieşit din comun şi straniu. Apoi faci poze cu el, le trimiţi prietenilor şi familiei pentru a-i lăsa uimiţi de ceea ce văd.

Mai mult decât atât, putem auzi aceste creaturi cum mârâie şi le vedem mişcându-se în jurul nostru, le putem schimba, de asemenea, culoarea pielii sau forma. Le putem mări sau micşora. Reţineţi că, în versiunea gratuită de bază, e disponibil doar T-Rex, celelalte animale trebuie cumpărate. Triceraptorii sau scolopendra – ce pare mai interesant pentru tine?

24. Metaverse

Preț: Gratuit. Descărcări: 100K.
Necesită: Android 4.4, iOS 9.3 sau mai nou.
Mărime: 30 Mb Android, 80 Mb iOS.

Crearea propriilor obiecte, caractere sau efecte vizuale interactive poate fi distractiv și educațional în același timp. Asta poți face în proiectele Metaverse: alcătuiești experiențe RA în Metaverse Studio pe calculator și le vezi în aplicația de pe telefon, sau le arăți copiilor, prietenilor, studenților sau colegilor.

Poți introduce obiecte din RA în școală, pentru copii, în marketing pentru a implica clienți (de ex. un ceas virtual pe care îl pot încerca prin telefon), sau doar pentru distracție cu prietenii – cum ar fi o vânătoare de comori cu cod QR și markere RA. Folosește-te de librăria imensă de obiecte și poți vizita canalul Youtube Metaverse pentru tutoriale.

25. AR Cat

Preț: Gratuit. Descărcări: 500K.
Necesită: Android 4.1. Mărime: 30 Mb.

Există vreun mod mai calmant și plăcut de a încheia acest material, sau orice altă activitate, decât mângăierea unei pisicuțe? Eu aș spune că nu. Plasează-ți micul prieten blănos pe orice suprafață și joacă-te cu el, hrănește-l sau învață-l să facă lucruri. Pisicile sunt diferite, fiecare cu un caracter și preferințe proprii, despre care poți învăța. În plus sunt 21 de pisici faimoase pe care le poți colecta.

Gratuit AR games

Concluzie

Deci asta a fost evaluarea noastră masivă a jocurilor de realitate augmentată care sunt pe piață acum, sau vor apărea în app store în viitorul apropriat. Sperăm că unele îți sunt deja familiare. Lipsește ceva? Dacă ai un joc preferat  sau o aplicație de realitate augmentată, etc. nu zăbovii să ne spui în comentarii. Sau poate îți plac jocurile pe console retro, cum ar fi Mario Kart sau Animal Crossing, păstrate în formă ROM la Gamulator.

get neyon clash

About author

Kristina Kurhanska
Kristina Kurhanska

Kristina Kurhanska este analist IT senior pentru evaluarea obiectivă a programelor software, SaaS, dezvoltării web și companiilor IT de marketing.

Kristina Kurhanska is a senior IT analyst at ThinkMobiles. For over 5 years she has written reviews about software, SaaS, web & mobile development companies, digital marketing agencies, etc. Kristina is sharp on the latest software technologies and trends on the global market.